Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea Combinatului Chimic Vladimirescu vor ieşi la pensie cu doi ani mai repede

Persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zona Combinatului Chimic Vladimirescu, în Arad, Vladimirescu, Horia, Cicir Mândruloc, localităţi cărora li se adaugă, în urma introducerii unor amendamente, Frumușeni, Aluniș, Fântânele şi Tisa Nouă, vor ieşi la pensie cu doi ani mai repede, fără nicio penalizare, având în vedere că legea iniţiată în acest sens de liberalii Glad Varga şi Sergiu Bîlcea a trecut de voturile Camerei Deputaţilor, care a fost cameră decizională.

Persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea Combinatului Chimic Vladimirescu vor ieşi la pensie cu doi ani mai repede
Comentează 1

 „Încă de la iniţierea, alături de colegul meu, deputatul Sergiu Bîlcea, a amendamentului la Legea privind sistemul unitar de pensii publice,  am ştiut că acesta nu va parcurge lesne dezbaterile comisiilor de specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor. Astăzi însă, vă pot spune că, deşi ne-am confruntat cu incertitudini şi îndoieli, perseverenţa noastră a dat rezultate şi amendamentul pe care l-am depus cu scopul de a reduce vârsta de pensionare cu doi ani, fără penalizare, ca urmare a expunerii la poluarea generată de Combinatul Chimic Vladimirescu, a fost adoptat în plenul Camerei Deputaţilor.

După promulgarea legii, oamenii afectaţi vor beneficia de această măsură, ce vine ca o compensare a impactului negativ al poluării asupra calității vieții lor, un demers esenţial care le permite să se ocupe îndeaproape de îmbunătăţirea stării lor de sănătate pe termen lung”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad. Acesta a ţinut să precizeze că este un pas important în asigurarea drepturilor şi protecţiei cetăţenilor care au avut de suferit din cauza activităţilor industriale şi că speră ca actul normativ să contribuie din plin la crearea unui viitor mai bun pentru locuitorii judeţului Arad.

„Prin această lege facem un act de dreptate, oamenii din zona Vladimirescu și Arad care au fost afectați de poluarea Combinatului Chimic trebuie să beneficieze de condiții de pensionare similare cu cei din alte zone afectate de poluare. Pensionarea anticipată fără penalități este o compensare pentru condițiile degradate de mediu, cu consecințe asupra sănătății. După publicarea în Monitorul Oficial, legea promovată împreună cu Glad Varga va produce efecte”, a spus deputatul PNL Arad, Sergiu Bîlcea.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite