Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Percheziții de AMPLOARE la un centru comercial din Ilfov. Prejudiciu URIAȘ: 6 milioane de euro

Percheziții de amploare la această oră la un centru comercial din Ilfov. Polițiștii sunt pe urmele unei grupări care importa cantități mari de mărfuri din China și Turcia pentru care nu plăteau taxa pe valoare adăugată. De asemenea, polițiștii fac percheziții și într-un alt dosar de achiziții de materiale textile. În total, prejudiciul este de 6 milioane de euro, informează Realitatea PLUS.

Percheziții de AMPLOARE la un centru comercial din Ilfov. Prejudiciu URIAȘ: 6 milioane de euro
Comentează 0

"Vorbim de doua grupari infractionale care foloseau aceeasi baza logistica de societati de tip fatoma. Prima grupare importa cantitati insemnate de marfuri prin Bulgaria si Ungaria, unde puteau opta pentru a nu plati TVA în momentul in care era tranzacționata catre Ungaria, marfa era oprita in Romania, unde era descarcata, fara documente de provenienta si fara sa plateasca taxe catre bugetul de stat. A doua grupare importa materiale textile din Polonia. Erau aduse in Romania si erau confectionate din societati din Valcea, Ialomita si Dolj, la negru", a afirmat purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Bogdan Ghebaur.

Potrivit reprezentantului Politiei Romane, marfa era comercializata mai apoi in mediul online.

In acest dosar, peste 50 de persoane urmeaza sa fie duse la audieri. Cercetarile se fac pentru evaziune fiscala, iar persoanele vizate in dosar risca pedeapsa cu inchisoarea. , a mai spus Bogdan Ghebaur.

El a mentionat ca prima grupare se afla in vizorul oamenilor legii din ianuare 2019, iar cea de-a doua din momentul in care politisitii au intrat pe fir, respectiv din anul 2016.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite