Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PASUL 5: Și noi ... cum mâncăm?

PASUL 5: Și noi ... cum mâncăm?
Comentează 1

           Voi începe acest an cu o afirmație seminificativă privind starea noastră de bine și voi apăsa pe butonul de alarmă, deoarece, corpul nostru este format în proporție de 70% din apă, însă din clipa în care ne naștem, el devine avid de mâncare, aer și apă pentru supraviețuire.

 

            Aici nu doresc să pun accent pe băutul de apă, ci pe importanța alimentelor care conțin, în starea lor naturală, apă.

            Ne întrebăm care sunt acestea?

 

            Foarte simplu! Fructele și vegetalele crude sunt alimente care satisfac acest deziderat.

 

            Orice altceva am alege, alegem  mâncare concentrată, care și-a pierdut apa prin gătire sau prelucrare. Nu trebuie mâncat exclusiv fructe și vegetale însă recomandat este ca ele să reprezinte 70% din mesele noastre zilnice, restul de 30% putând conține alimente concentrate, cum ar fi : pâine, carne, produse lactate etc.

            De ce apa din fructe și vegetale este cea mai sănătoasă pentru oragnismul nostru?

            Toți nutrienții de care are nevoie corpul uman (vitamine, proteine, minerale, aminoacizi, enzime, acizi grasi) se găsesc în fructe și vegetale. Aceste elemente sunt transportate de apa din vegetale și fructe în intestine, unde sunt absorbite.        

 

            În atomii moleculelor din plante se găsesc enzime, care reprezintă principiile vitale ale fiecarei celule vii. Enzimele din celulele corpului uman sunt identice cu cele vegetale. În consecință, când anumiți atomi sunt necesari pentru refacerea sau înlocuirea celulelor corpului, va apărea o atracție “magnetică” între celulele de același tip din alimentele vegetale și cele din corpul nostru. Deci fiecare celulă din structura corpului nostru este impregnată cu și animată de viața sub formă de enzime. Aceasta atracție magnetică este valabilă numai în moleculele vii. Enzimele se distrug la 54 grade C și orice mâncare gătită la o temperatură mai mare decât aceasta este condamnată la moarte prin dispariția enzimelor. Mâncarea gătită la peste 54 grade C și-a pierdut viața și deci calitatea nutrienților. Această mâncare poate să susțină viața sistemului uman, dar o face prin consum de energiei, vitalitate cauzând apariția unei stări de sănătate precare.

 

            Comparându-ne cu animalele care trăiesc în mijlocul naturii, vă întreb:

 

            Ați văzut animale obeze, stirbe, surde, cu ochelari, cu stimulatoare cardiace sau animale care sa moara de atac de cord, cancer, diabet sau congestie cerebrală ?

            Carnivorele nu mănâncă niciodată alte carnivore, iar de la ierbivore mănâncă prima dată intestinele pline cu vegetale, bogate în apă; apoi le beau sângele, după care mănâncă organele bogate în apă și la sfârsțt, dacă nu sunt sătule, carnea și muschii.

            Actualmente, noi suntem prizonierii papilelor noastre gustative. Nu mâncăm alimente de care are cu adevarat nevoie corpul nostru, ci pe cele cerute de gusturi. De aceea, mâncăm acum mâncăruri foarte gustoase care, de fapt, ne năclaiesc corpul adăugandu-i greutate.

 

            Băutul apei este specific oamenilor care mănâncă mâncăruri concentrate. Acesta este motivul pentru care cantitatea de apă necesara organismului crește odata cu numărul de kilograme a fiecăruia  ajungându-se si la un necesar de 3-4 l de apă pe zi. Cei care mănâncă fructe și vegetale crude nu mai au nevoie să bea o cantitate mare de apă. Oare de ce...?

            Atât cei care dorim un corp armonios, o stare de sănătate bună, energie și concentrare pentru a avea un randament obtim putem reflecta zilnic asupra urmatoarelor întrebări:

            Oare mâncarea pe care o consum acum va contribui la curațarea corpului meu sau la îmbâcsirea lui cu toxine ? Sau, cu alte cuvinte : Predomină fructele și salatele în dieta mea zilnică ? Mă hidratez prin hrana pe care o aleg? Consum suficientă apă ca organismul meu să-și pastreze starea de sănatate...?

 

Un an 2017 minunat vă doresc,

Adelina M. Roșu

 

 


Scrie un comentariu

trimite