Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Orban: După 15 mai, angajații pot fi verificați cu termometrul și trimiși la spital

Premierul Ludovic Orban a anunțat că, după ridicarea parțială a restricțiilor, din data de 15 mai, este posibil ca angajatorii să fie obligați să-și testeze angajații cu termometrul și să-i trimită la spital. Măsura este doar dintre propunerile ce vizează diverse modalități de a evita riscul unor noi contaminări, odată cu afluxul mai mare de oameni în spațiul public. 

Orban: După 15 mai, angajații pot fi verificați cu termometrul și trimiși la spital
Comentează 0

,,Pentru fiecare domeniu va exista o analizaă serioasă de risc epidemilogic și elaborarea unor seturi de măsuri specifice. (...) De exemplu, s-a discutat posibilitatea triajului la locul de muncă sau la școală, cu ajutorul termometrelor electronice, Sigur, avem nevoie de dotare, astfel încăt salariatului să i se ia temperatua când vine la lucru și dacă are mai mult de 37 de grade Celsius să nu fie lăsat la muncă și să fie trimis pentru analize, inclusiv testare COVID. Astfel se reduce riscul de contaminare în colective de muncă. (...) Pe aeroport am discutat posibilitatea folosirii termoscanerelr nu numai la sosiri, ci și la plecări, e o măsură discutată la nivel european"a afirmat Orban, la finalul ședinței Grupului de Suport Tehnico-Științific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României, care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

,,Cu siguranță, nu putem face o relaxare bruscă, ci în etape, pornind de acolo de unde riscul este cel mai mic. Vom avea nevoie de o perioadă de 2 săptămîni între fiecare etapă a relaxării," a mai precizat premierul. 

De asemenea, Ludovic Orban se va întâlni, la Palatul Victoria, cu reprezentanții companiei OMV Petrom, la Palatul Victoria.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite