Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Orban anunță amânarea creșterii alocațiilor

Majorarea alocațiilor pentru copii mai are de așteptat. Ludovic Orban spune că nu sunt suficienți bani în buget pentru măriri, iar soluții în acest caz se vor găsi după rectificarea bugetară care va avea loc după 1 iulie. 

Orban anunță amânarea creșterii alocațiilor
Comentează 1

"Suntem puși într-o situație, și dacă am vrea, nu am putea majora alocațiile, cel mai probabil soluția este de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până când vom avea resurse financiare în buget, iar aici știti foarte bine că nu se poate face lucrul acesta decât la rectificarea bugetară, care nu se poate face decât după data de 1 iulie", a spus Orban.

Întrebat dacă ar putea lua bani din altă parte pentru mărirea alocațiilor, premierul a spus că:

"Bugetul este construit așa cum este scris în legea bugetului de stat până la rectificarea bugetară. Atât timp cât ăentru alocațiile la copii este prevăzute o sumă de bani, nu putem lua bani pentru alocații de la voucherele de vacanță, ele au rămas. Cetățenii pot beneficia de voucherele de vacanță, ele fiind prevăzute în legea bugetului.", a spus Orban.

În luna trecută, în decembrie 2019, PSD a votat un amedament la legea de aprobare a Ordonanței dată pentru dublarea alocației în primăvară, amendament prin care se dublează din nou cuantumul alocației de stat pentru copii:

alocaţia pentru copiii cu vârsta între 0 şi 2 ani creşte la 600 de lei, de la 300 cât este acum, la fel şi pentru copiii cu dizabilităţi
alocaţia pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani creşte de la 150 de lei la 300 de lei.
Legea se aplică din luna următoare promulgării de către Preşedinte, potrivit textului acesteia, însă deocamdată nu a trecut de șeful statului.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite