Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Opoziţia a depus moţiunea de cenzură. Cum poate fi dărâmat Guvernul Dăncilă

Opoziția a depus vineri moțiunea de cenzură, pentru a răsturna Guvernul Dăncilă. Textul de 22 de pagini este semnat de 163 de parlamentari. Pentru a trece, moțiunea are nevoie de cel puțin 233 de voturi, iar PNL, USR și PMP au doar 145.

Opoziţia a depus moţiunea de cenzură. Cum poate fi dărâmat Guvernul Dăncilă
Comentează 0

Liderii Opoziției au depus vineri moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Viorica Dăncilă, la Parlament, astfel ca luni să aibă loc citirea, iar joi, dezbaterea și votul.

La momentul depunerii moţiunii, senatorul liberal Florin Cîţu a lansat un atac indirect la UDMR care susţine coaliţia "anti-europeană" PSD-ALDE:

"Azi am depus moţiunea de cenzură. Ajunge cu guvernul Dragnea-Dăncilă, ruşinea României. E o moţiune pe care eram obligaţi să o depunem având în vedere starea în care a dus România această guvernare. Astăzi avem grupări politice care spun că respectă valorile europene, respectă tot ce înseamnă să fii european... dar la ei acasa susţin o coaliţie care a distrus România în ultimii 2 an de zile. A venit momentul să lămurim acest lucru şi să facem ce spunem. Dacă respectăm Europa, e momentul să votăm această moţiune, să trimitem guvernul acasă. Cu siguranţă e cel mai slab guvern, care e folosit de Dragnea, care face şi desface, împarte ministere după cum se mai supară unii sau alţii. Au schimbat 70 şi ceva de miniştri", a declarat senatorul PNL Florin Cîţu după depunerea moţiunii.

UDMR tinde să creadă că de fapt iniţiatorii moţiunii de cenzură nu doresc să preia guvernarea, a declarat recent liderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila.

În ceea ce privește modul în care vor vota parlamentarii Uniunii moțiunea de cenzură, Attila a decis întotdeauna cu o zi înainte sau chiar în ziua dezbaterii.

Moțiunea intitulată ”Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, rușinea României!” are 23 de pagini.

"Guvernul marionetă al penalului Liviu Dragnea trebuie să plece azi! Aceasta nu este o cerere a opoziției, ci o urgență națională!

Grupul infracțional organizat, condus de Liviu Dragnea, care s-a instalat la conducerea României a slăbit statul, ca să și-l supună, într-un moment în care avem nevoie de fim puternici, azi mai mult ca oricând.

Afirmăm cu putere și cu toată responsabilitate că este periculos pentru interesele naționale ca țara să rămână pe mâna acestui grup infracțional organizat, care distruge statul de drept și dinamitează stabilitatea politică și economică a României, într-un moment de instabilitate internațională.

Cei care vor încerca să-l salveze, din nou, pe Liviu Dragnea, împotriva României, vor purta pe umeri o răspundere istorică. Pentru că alegerea pe care o veți face azi, doamnelor și domnilor din PSD, ALDE și UDMR, este între Liviu Dragnea și România.

Cel mai mare protest din istoria acestei țări nu este în stradă. E unul tăcut și permanent. Sunt cei 4 milioane de români nevoiți să plece.

La trei ani de la Colectiv, după mari promisiuni electorale, avem doar 11 paturi pentru arși și niciunul dintre acestea nu este conform standardelor europene moderne. Avem promisiuni electorale pentru alte șase centre de arși în țară, care au și cadrul legal și banii de la Banca Mondială pentru a fi construite. Azi avem două clădiri finalizate la Iași și la Timișoara, dar complet nefuncționale, din cauza achizițiilor întârziate. Celelalte patru există doar pe hârtie", se spune în textul moţiunii.

Calcule pentru moțiunea de cenzură

Număr total parlamentari - 456
Număr minim de voturi pentru ca moțiunea să treacă - 234
USR, PNL, PMP - 145 de voturi

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite