Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Guvernul Dăncilă: 5 miniştrii au probleme penale. Cine a intrat în vizorul DNA?

După ce Liviu Dragnea a spus răspicat că membrii de partid cu probleme penale vor putea face parte din guvern, dacă au susţinere în CEx, lista oficială a Cabinetului Dăncilă a confirmat intrarea în Executiv a mai multor politicieni cu probleme de integritate.

Guvernul Dăncilă: 5 miniştrii au probleme penale. Cine a intrat în vizorul DNA?
Comentează 0

Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Paul Stănescu, vicepremier şi ministrul Dezvoltării, Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentulul, şi Lucian Şova, propus pentru preluarea portofoliului de la Transporturi sunt cei care au probleme cu legea, unii dintre ei fiind anchetaţi sau trimişi în judecată în dosare grele, alţii scăpând în ultima clipă de urmărirea penală datorită colegilor din Parlament.

Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani

Radu Oprea, propunerea PSD pentru preluarea ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, este unul dintre politicienii cu probleme de integritate care vor ajunge la Palatul Victoria după obţinerea votului de încredere din Parlament.

Acesta a fost trimis în judecată, alături de Mihail Ştefănescu şi firmele Urban Electric şi ICIM, pentru evaziune fiscală şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani, prejudiciul produs în acest caz fiind de peste 220.000 de lei.

Întrebat despre dosarul de evaziune fiscală în care este implicat, Radu Oprea a declarat, vineri, pentru Mediafax, că acest lucru nu este o vulnerabilitate şi că dosarul a fost trimis înapoi procurorilor.

„Nu am fost trimis în judecată. Dosarul a fost trimis înapoi către procurori de către instanţă acum mai bine de un an. Şi de atunci nu s-a mai întâmplat nimic. Acest dosar nu este nicio vulnerabilitate", a declarat Oprea. Senatorul a mai spus că nu ar fi candidat pentru un nou mandat de parlamentar în cazul în care ar fi avut probleme penale.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Radu Oprea şi Mihail Ştefănescu, administratori ai firmelor Urban Electric şi ICIM, au ajutat societăţile comerciale M. SRL şi SSWA SRL, precum şi pe reprezentanţii legali sau de fapt ai acestora să deruleze şi să înregistreze operaţiuni comerciale nereale, prin punerea la dispoziţie de contracte de prestări servicii şi lucrări fictive şi emiterea de facturi, în baza cărora s-au înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale fictive.

Anchetatorii au mai stabilit, pe baza probelor, că în perioada aprilie - noiembrie 2012, SC Urban Electric SRL a înregistrat în contabilitate cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, respectiv o factură emisă de SC M.C. SRL Ploieşti, în valoare de 228.740 de lei şi alte patru facturi emise de SC SSWA SRL Ploieşti, în valoare 357.422 de lei.

Citeste mai mult pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite