Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O tornadă puternică a devastat orașul Dallas

O serie de tornade au devastat câteva localități din statul Texas din SUA, în timp ce în alte regiuni sunt în vigoare alerte de inundaţii sau de furtuni de zăpadă. Cel puțin 28 de persoane și-au pierdut viața în furtunile și tornadele care au cuprins SUA de la jumătatea săptămânii trecute.

O tornadă puternică a devastat orașul Dallas
Comentează 0

Acoperişuri şi faţade smulse, grămezi de dărâmături, maşini contorsionate şi chiar bărci aruncate ca nişte jucării. Aşa arată patru comitate din Dallas, care au fost măturate de o serie de tornade.

Comitatul cel mai afectat este Garland, la nord-est de Dallas, unde se crede că a lovit o tornadă de forţă patru, ceea ce înseamnă că vântul a bătut cu până la 320 de kilometri pe oră. Aceasta este una dintre cele mai puternice tornade care au devastat regiunea din anii 1950 încoace.

Poliția a confirmat că opt persoane au murit, până acum, în Garland din cauza furtunii.

Suflul tornadei a afectat o zonă de cinci kilometri pătraţi și a distrus în jur de 600 de clădiri. De asemenea, alte 3.000 de case au rămas fără electricitate. Este cel mai recent episod al tornadelor care au măturat începând de miercuri sudul Statelor Unite. Sunt fenomene obişnuite primăvara şi extrem de rare în decembrie. Specialiştii spun că temperaturile neobişnuit de ridicate au contribuit la formarea lor.

Totodată, în New Mexico e stare de urgenţă, după ce ninsoarea a dus la producerea a cel puţin 100 de accidente, iar zeci de drumuri au fost închise.

Furtuni de zăpadă sunt prognozate în mai multe state, din vestul Texasului până în Kansas. Mai mult, inundaţii periculoase sunt aşteptate din nordul Texasului până în centrul statului Illinois.  

Sursa digi24.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite