Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O grupare de traficanți români a primit jumătate de milion de Euro de la migranți afgani pentru a-i trece granița în Europa de Vest

O grupare de traficanți români a primit, în doar câteva luni, suma de jumătate de milion de euro de la migranții afgani cărora le promiteau că-i va duce în Europa de Vest.

O grupare de traficanți români a primit jumătate de milion de Euro de la migranți afgani pentru a-i trece granița în Europa de Vest
Comentează 0

O grupare de infractori români, formată din 18 persoane a fost dusă la audieri, sub acuzația de trafic de migranți trafic de migranți.

Inculpații acționau  în județele din vestul țării. În câteva luni, ar fi primit jumătate de milion de euro de la oamenii cărora le promiteau că-i duc în vestul Europei.

În urma perchezițiilor a 19 locuințe din București și județul Timiș, polițiștii și procurorii DIICOT au ridicat sume de bani, telefoane și documente.

„Începând cu luna iulie până în 30 septembrie, au fost identificați 27 de membri ai grupării infracționale, dintre care doi cetățeni iranieni, patru cetățeni români și 21 de cetățeni afgani, care ar fi avut drept scop înlesnirea trecerii ilegale a unor migranți de origine afgană”, a comunicat Poliția Română.

Traficanții români preluau migranții de la granița cu Serbia și îi duceau la Timișoara, unde erau cazați în apartamente închiriate, până când găseau momentul potrivit pentru a-i trece granița.

Imigranți erau duși în parcările pentru TIR-uri din județele Timiș, Arad și Hunedoara, iar aceștia se ascundeau în camioane, fără ca șoferii să știe.

Suspecții le promiteau că vor ajunge în Spațiul Schengen. Pentru o singură persoană pe care o ajutau să treacă ilegal granița cereau între 500 și 1.500 de euro, relatează Digi24.

Citește continuarea pe romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite