Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Noaptea cuţitelor lungi”, dar cu mai puţine victime ale poliţiştilor

 „Noaptea cuţitelor lungi”, dar cu mai puţine victime ale poliţiştilor
Comentează 0

Ieri a fost forfotă mare în municipiu, unde echipaje de poliţie au fost ieri pe teren pentru a se asigura că normele de protecţie sunt respectate. Alături de oamenii legii, au participat şi reprezentanţi ai presei care au fost pe stradă pentru a lua pulsul situaţiei. Prima victimă din cadrul acţiunii comune cu presa a fost o societate comercială de pe strada Liviu Rebreanu, care funcţiona cu toate că aceasta nu ar fi avut dreptul conform hotărârii CJSU Arad. Societatatea a primit o amendă de 1.500 de lei. Ulterior, poliţiştii s-au deplasat către un local unde avea loc o petrecere privată, cu toate că organizarea unor astfel de evenimente este interzisă. Bineînţeles că şi această societate a fost la rândul ei amendată cu suma de 1.500 de lei.

Două petreceri au fost sparte de poliţişti, una de inaugurare a unui local şi o petrecere de logodnă, asta pentru că orice petrecere de pomină se termină cu vizita organelor legii. Agenţii IPJ Arad au luat la rând toate localurile, sălile de evenimente, cazinourile, dar concluzia a fost că în mare parte arădenii respectă măsurile impuse. Într-o noapte întreagă de sâmbătă către duminică, au fost date doar 25 de sancţiuni. Majoritatea societăţilor comerciale care nu au voie să funcţioneze, s-au conformat deciziei, existând doar mici excepţii cum au fost cele de mai sus. Concluzia este că majoritatea arădenilor respectă măsurile împotriva răspândirii COVID-19, iar asta se datorează în mare parte acţiunilor de prevenţie desfăşurate de IPJ Arad, dar şi din cauza numărului mare de infectări din ultimele zile.

 „În noaptea de 17/18 octombrie a.c., polițiștii, jandarmii și pompierii arădeni, împreună cu polițiști locali au desfășurat activități pe raza municipiului, pentru verificarea respectării măsurilor dispuse de autorități pe perioada stării de alertă. Au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 22.240 de lei, dintre care : - 16 pentru nerespectarea Legii 55/2020; - 3 conform OUG 195/2001; - 6 la alte acte normative. De asemenea au fost întocmite două dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Astfel, cu ocazia controlului unei societăți comerciale din municipiu, polițiștii au găsit o petrecere privată (logodnă), la care participau aproximativ 15 persoane. În incinta unei alte societăți comerciale din municipiu, 18 persoane sărbătoreau inaugurarea localului. Atragem atenția pe aceasta cale că este interzisă organizarea de evenimente private de orice natură, atât în spațiu închis cât și pe terasele localurilor. Polițiștii vor continua desfășurarea acestor activități atât în municipiu cât și în județ”, a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Arad, Claudia Iuga. 

Galerie foto (14)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite