Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O nouă acţiune de verificare desfăşurată de poliţiştii arădeni

Poliţiştii arădeni au fost din nou pe teren unde au verificat respectarea măsurilor anti-COVID19. Au fost date 46 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.500 de lei. De asemenea, la Sântana a avut loc o acţiune de prevenire în piaţa oraşului. 

O nouă acţiune de verificare desfăşurată de poliţiştii arădeni
Comentează 0

[COMUNICAT]

În ziua de 6 octombrie 2020, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, au fost desfăşurate acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Au fost verificate 110 restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, precum și 38 de mijloace de transport.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.500 de lei, în baza Legii 55/2020 privind măsurile de protecţie individuală, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normelor de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

La data de 6 octombrie 2020, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu cei din cadrul Poliției orașului Sântana s-au aflat în incinta Pieței orașului, unde au relaționat cu cetățenii și le-au transmis informații privind modul de prevenire a răspândirii virusului Sars-CoV-2 și a reducerii efectelor asupra populației, concret măsurile de protecție pe care trebuie să le adopte.

De asemenea, cetățenilor le-au fost aduse la cunosțintă aspecte din Legea nr.55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei de Covid-19.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite