Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Moneasa - Festivalul Clătitelor la a XVI-a ediție

Moneasa - Festivalul Clătitelor la a XVI-a ediție
Comentează 1

De 16 ani Stațiunea Moneasa este gazda  festivalului clătitelor, un festival cunoscut nu numai în județul Arad ci și în țară, și spun asta pentru că au fost prezenți expozanți din Argeș, Mehedinți, Oradea  etc. Și în acest an Moneasa a fost plină de turiști și vizitatori, pentru că acest festival este extrem de aprecial de Arădeni. Dacă în prima zi respectiv 30 iulie se estimează că au fost peste 10.000 de vizitatori, a doua zi Stațiunea Moneasa a devenit neîncăpătoare estimîndu-se la 16.000-18.000  de vizitatori și doritori să guste din delicioasele clătite.

Numai echipa de la Primăria Ghioroc a oferit sîmbătă peste trei mii de clătite, iar pentru duminică  estimau încă trei mii. De asemenea în stațiune nu a lipsit nici înghețata, micii, grătarele și băuturile de tot felul. Cînd au dat răcorile distracția s-a mutat în grădina de vară unde începînd de la orale 20 a început spectacolul de muzică, în bucuria copiilor care au urcat pe scenă alături de soliști. Seara s-a încheiat cu foc de artificii. Duminică distracția a continuat cu clătite mici și bere , iar după masă muzică populară. Moneasa a fost și va rămîne un reper turistic, în județul Arad, fiind așezată la poale de Codru Moma, cu un aer puternic ozonat, înconjurată de păduri de foioase, iar cadrul natural este deosebit. Este o plăcere să faceți o plimbare în răcoarea dimineții pe aleea stațiunii sau mai sus pe drumul forestier, pînă la cabana silvică , sau de ce nu pe un alt drum mai sus pînă la "Izoi". 

Sînt atîtea lucruri frumoase de văzut în județul Arad, trebuie doar să ne facem timp pentru a le descoperi și a ne bucura de ele în liniștea naturii, iar atunci cînd trebuie să ne întoarcem în "civilizație" să luăm cu noi în suflet din natură doar ceea ce Dumnezeu a îngăduit omului pentru a trăi frumos în pace și armonie. 

Înainte de a pleca spre Chisindia am urcat pînă la Cabana Silvică de la Moneasa,  un loc superb, care îți dă acea stare de liniște și bucurie în suflet în răcoarea dimineții de vară cînd iarba  este încă plină de rouă, iar aerul răcoros parcă te pătrunde încet dar sigur. Mi-am amintit acel frumos cîntec al doamnei Voichița Suba: "Măi bădiță mută-ți casa, în pădure la Moneasa".

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite