Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Festivalul - concurs al cântecului popular din Ţara Zarandului - Moneasa, ediţia a 46-a (FOTO-VIDEO)

Festivalul - concurs al cântecului popular din Ţara Zarandului - Moneasa, ediţia a 46-a (FOTO-VIDEO)
Comentează 4

Ieri la Moneasa s-a desfăşurat cea de a 46-a ediţie a concursului de cântec popular din Ţara Zarandului, un eveniment tradiţional, la care au participat concurenţi atât din judeţul Arad cât şi din Timiş, Caraş Severin, Hunedoara şi Sibiu, de pe valea Hîrtibaciului, cu un numpr de 10 concurenţi care au evoluat pe scenă în prezenţa câtorva sute de spectatori şi a unui juriu. 

Concurenţii au fost: BOCA BOGDAN, ROBERTA SELAGEA, ALEXANDRU IONUŢ VASIU, SEBASTIAN RÂMNEANŢU, CRISTINA STĂNILĂ, IOANA BOGDAN, ANDREEA URSULESCU, MĂDĂLINA PĂCURAR, GEORGIANA MERIŞESCU Şi ROXANA SUCIU. Fiecare concurent a interpretat două piese, una fara orchestraţie şi cealaltă cu orchestraţie. Orchestra a fost asigurată de RAPSOZII ZARANDULUI, conduşi de domnul PETRICA PASCA. După ce toţi concurenţii au interpretat cele două piese juriul să retras şi a deliberat. 

Premiul I a fost decernat unei tinere domnişoare din judeţul Arad, ROXANA SUCIU. Apoi un frumos program artistic a fost susţinut de  COSMINA BRĂDEAN, MALVINA NAGY, VOICHIŢA SUBA, ALEXA ŞANDRU, CORNELIA CĂPRARIU ROMAN, TIBERIU CRIŞAN, BOGDAN TOMA din ţinutul pădurenilor – HUNEDOARA şi CRISTIAN POMOHACI, care împreună cu un băieţel de câţiva anişori (IOSIF) care a apărut pe scenă lângă CRISTIAN POMOHACI au încântat de-a dreptul publicul. 
Prezentarea programului a fost asigurată de doamna VOICHIŢA SUBA, care de altfel are şi o piesă frumoasă despre valea MONESEI,  deoarece se poate spune că este o fiica a acestei zone (tatăl doamnei a fost preot în Moneasa).

Primarul comunei Moneasa, NUŢU HERBEI mulţumeşte tuturor celor prezenţi la această festivitate, concurenţilor, soliştilor şi RAPSOZILOR ZARANDULUI, domnului Petrică PAŞCA, dar nu în ultimul rând CONSILIULUI JUDEŢEAN şi CENTRULUI CULTURAL ARAD, care au fost alături de fiecare dată. "Consider că această manifestare a fost o reuşită şi mă bucur nespus că Moneasa  este mereu gazda câtorva manifestari culturale în fiecare an. Vă aşteptăm cu mult drag pe 12 şi 13 septembrie la o nouă manifestare cultural-artistică, mai precis "FESTIVALUL CEAUNELOR", la care vom avea şi un frumos program artistic", a spus primarul Nuţu Herbei.

FOTO-VIDEO: Dorin Bodea

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite