Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Târgul Meşterilor Populari şi Parada Portului Tradiţional de la Moneasa au ajuns la cea de-a XIII-a ediţie

Târgul Meşterilor Populari şi Parada Portului Tradiţional de la Moneasa au ajuns la cea de-a XIII-a ediţie
Comentează 0

Statiunea Moneasa din judetul Arad va gazdui în perioada 22-23 august a.c., cea de-a XIII-a editie a Târgului Mesterilor Populari si Parada Portului Traditional. 
    Pe parcursul celor doua zile publicul va asista la o serie de manifestari culturale dedicate traditiilor legate de mestesuguri, portul, cântecul si dansul popular.  
    Deschiderea festiva este programata pentru sâmbata, 22 august, începând cu ora 11.00. 
    A doua zi, duminica, 23 august, va avea loc cea de-a XLVI (46)-a  editie a Festivalului Concurs al Cântecului Popular din Tara Zarandului, organizat de catre Consiliul Judetean si Centrul Cultural Judetean Arad în colaborare cu orchestra Rapsozii Zarandului  si Primaria Moneasa.
                        
    Organizat în scopul de a descoperi si a promova noi talente, Festivalul Concurs al Cântecului Popular din Tara Zarandului îsi propune sa puna în valoare cântecul popular românesc din diferite zone ale tarii. 
    Sectiunea de concurs se adreseaza solistilor vocali cu vârste cuprinse între 16-30 ani. Cei interesati sa participe la aceasta competitie vor pregati doua piese muzicale dintre care una solo (doina sau balada), fara acompaniament orchestral si o  piesa ritmata cu acompaniament, ambele specifice  zonei folclorice pe care o reprezinta. Acompaniamentul va fi asigurat de orchestra  Rapsozii Zarandului.
    Înscrierea la concurs se va face pe baza fisei  de participare  care va fi trimisa pâna la  data de  15 august 2015, prin telefon sau fax, la numarul 0257-214989, împreuna cu partitura melodiei de joc (piesa ritmata).  Detalii si informatii suplimentare legate de desfasurarea concursului se pot obtine de la domnul Petrica Pasca (tel: 0744-606496).
    În data de 22 august începând cu ora 18.00, la sediul Centrului Cultural Judetean Arad din str. G. Baritiu nr. 16, va avea loc repetitia cu orchestra, la care sunt invitati sa se prezinte toti concurentii.
    Deplasarea în statiunea Moneasa se va face cu autocarul în dimineata zilei de 23 august 2015.
    Cheltuielile de transport vor fi asigurate de catre institutiile de la care provin concurentii iar cele pentru cazare de catre organizatori.
    Aprecierea concurentilor va fi facuta de catre un juriu format din specialisti în folclor care vor decerna premiile celor mai valorosi solisti de muzica populara. Vor fi acordate trei premii, primul, în valoare de 1500 lei, al II-lea în valoare de 1000 lei, al III-lea în valoare de 800 lei si doua mentiuni, fiecare în valoare de 250 lei.
    Invitati special la editia din acest an a Festivalului Concurs al Cântecului Popular din Tara Zarandului vor fi Cristian Pomohaci, Bogdan Toma, Cornelia Capraru Roman, Malvina Nagy, Tiberiu Crisan, Voichita Suba, Aura Bonchis si orchestra Rapsozii Zarandului  condusa de Petrica Pasca.
 

C. P.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite