Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Laureaţii Festivalului–Concurs Judeţean de Folclor „LA IZVOARE” 2015

Laureaţii Festivalului–Concurs Judeţean de Folclor   „LA IZVOARE” 2015
Comentează 1

 

Cea de-a VI-a ediţie a Concursului Judeţean de Folclor “LA IZVOARE” s-a încheiat  sâmbătă, 8 august a.c., la Ineu.

Cei mai talentaţi participanţi la concursul de anul acesta au fost premiaţi cu această ocazie pentru prestaţia artistică deosebită.

Juriul, prezidat de  Ana-Maria Dragoş-Director al Centrului Cultural Judeţean Arad, a avut în componenţă personalităţi marcante precum Rodica Herlo-etnolog, Rodica Colta-etnolog, Gelu Stan- realizator emisiuni folclor la Radio România Timişoara, Daniela Băcilă-realizator emisiuni folclor la Radio România Timişoara, Vasile Peri-profesor coregraf, Ştefan Muntenaş-instructor şi Nicolae Stănescu-maestru coregraf.

Trofeul “LA IZVOARE” 2015 la secţiunea “Juniori” a fost decernat Grupului de dans “Păstrătorii tradiţiei” din Pecica.

Tot în cadrul acestei secţiuni au fost premiaţi la categoria “Formaţii de dans” Formaţia de dansuri  “Codreni Hăşmaşului”din Hăşmaş-premiul I, “Florile Mureşului” din Vladimirescu- premiul II, “Zestrea” din Şagu-premiul III.  La categoria “Solist vocal”   Drăgan Alexandra din Vladimirescu a obţinut premiul I, Lupşa Sorina din Cuied premiul II şi Mădălina Matcău din Bîrsa premiul III.

Grupul vocal  “Florile  podgoriei ” din Cuvin a primit premiul I la categoria “Grup vocal”.

La secţiunea “Seniori” Ansamblul folcloric ”Zărandul”din Arad a primit trofeul “LA IZVOARE” 2015, Ansamblul de cântece şi dansuri “Florile Mureşului” din Vladimirescu a obţinut premiul I la categoria “Ansambluri”, premiul II la aceeaşi categorie a fost decernat Ansamblului de cântece şi dansuri “Păstrătorii tradiţiei ” din Pecica iar premiul III “Codrenilor” din Groşeni.

La categoria “Formaţii de dans” au fost acordate premiul I Formaţiei de dansuri ,,Păstrătorii tradiţiilor” din Şicula, premiul II ” Junilor Seleuşului”din Seleuş şi premiul III  Formaţiei de dansuri ”Moştenitorii”din Chereluş.

Cele trei “Grupuri de dansatori”  premiate la secţiunea “Seniori” au fost   Grupul de dansatori  “Zărandul” din Arad cu premiul I, Grupul de dansatori ,,Zorile” din Felnac cu premiul II şi Grupul de dansatori “Zestrea” din Şagu cu premiul III.

,,Păstrătorii tradiţiilor” din Şicula au primit premiul I la categoria “Grup vocal”.

Roxana Suciu din Covăsânţ a obţinut premiul I, Roberta Selagea din Zăbrani premiul II şi Ana Flavius Darius din Moneasa premiul III la categoria “Solist vocal”.

C. P.

 

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide