Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Festivalul "Glasul Ceaunelor” de la Moneasa (FOTO-VIDEO)

Moneasa a fost gazda Festivalului Glasul Ceaunelor, care a ajuns la ediţia a IV-a în acest an prin grija Primăriei Moneasa şi a primarului IOAN NUŢU HERBEI şi a echipei din primărie.
 

Festivalul
Comentează 7

Pe o vreme frumoasă la Moneasa a avut loc un frumos program artistic susţinut de interpreţi îndrăgiţi de muzică populară, iar bucătarii s-au întrecut în ale gastronomiei pe aleea din staţiune unde s-au preparat tocăniţe la ceaun. Bineînteles, cum e firesc, şi primaria Moneasa a pregătit mâncare, având la stand 2 cazane. Nu au lipsit nici dulciurile sau îngheţata iar meşterii populari au fost prezenţi şi ei. Toată lumea a putut degusta o tocaniţă sau un papricaş.

Programul folcloric a fost deosebit fiind prezenţi pe scenă solişti de seamă, iar prezentator a fost Vasile Coca de la HORA TV.

Programul a debutat cu "Stelele Bihorului”, un tânăr ansamblu ce a luat fiinta la 8 martie 2014 cu gandul de a duce mai departe tradiţiile , portul si folclorul bihorean, fiind conduşi de 2 oameni deosebiţi pe care am avut onoarea sa îi cunosc anul trecut, Adriana şi Călin Bacrău, oameni care iubesc folclorul autentic şi care au mai fost prezenţi alături de noi anul trecut la un spectacol caritabil la Casa Sindicatelor din Arad.

Caludiu Borza, un tânăr interpret deosebit şi un talent artistic adevărat a fost prezent pe scenă înconjurat de copii, încântând publicul şi coborând de pe scenă a antrenat în horă spectatorii. De asemenea Cristina Bortiş, o tânără speranţă a folclorului de pe valea Crişului Alb, venită de la Bârsa.

Doamna Florica Tomoioagă, un om deosebit care nu mai are nevoie de prezentare este o voce deosebită şi îndrăgită mult de publicul arădean, bănăţean, maramureşan dar şi în Ardeal, în Muntii Apuseni unde este invitată mereu la nunţi şi spectacole. Prezentă alături de noi la Moneasa a fost şi Mirela Petrean cu formaţia care a încântat publicul, cu cântecele ei frumoase din BANAT, o intepretă deosebită care trăieşte muzica la maxim.

"Mă bucur că am avut timp frumos şi acest eveniment s-a desfăşurat în bune condiţii, mă bucur că am putut avea printre noi solişti de marcă, iar evenimentul a fost deosebit şi publicul pe măsură. Ţin să mulţumesc tuturor celor prezenţi la acest eveniment care au fost într-un număr mare, iar noi prin aceste evenimente dorim să promovam comuna Moneasa, staţiunea şi zona noastră pentru că are un potenţial turistic deosebit. îmi doresc foarte mult ca Moneasa să redevină ceea ce a fost în trecut, pentru că atât localnicii cât şi turiştii au numai de câştigat", a spus primarul comunei Moneasa, Ioan Herbei.

foto-video-text: Dorin Bodea

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide