Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Moment simbolic: Olimpia Popa, noul subprefect al Aradului, a depus jurământul la Sala Ferdinad; ce i-a cerut primarul Călin Bibarț

Olimpia Popa, noul subprefect al Aradului, a depus, astăzi, jurământul, în prezența unui reprezentant al Guvernului, Teodor Iulian Gheorghe, director general în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. La eveniment au participat ÎPS Timotei, arhiepiscopul Aradului; Iustin Cionca, președintele CJA; Călin Bibarț, primarul municipiului; deputatul Glad Varga; Gheorghe Stoian, cel care urmează să fie viitorul prefect; viceprimarul Levente Bognar; cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, Sergiu Bîlcea și Răzvan Cadar; prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV; prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG, șefi și angajați ai direcțiilor deconcentrate și foști și viitori colegi din Prefectură.

Moment simbolic: Olimpia Popa, noul subprefect al Aradului, a depus jurământul la Sala Ferdinad; ce i-a cerut primarul Călin Bibarț
Comentează 0

Locul desfășurării evenimentului, Sala Regele Ferdinad a Primăriei, a fost ales în mod simbolic, pentru a marca dezghețul relațiilor dintre administrația locală și Prefectură.

După intonarea imnului național și depunerea jurământului de către noul subprefect, reprezentantul Guvernului i-a urat Olimpiei Popa să aibă un mandat cât mai fructuos și să-și folosească experiența profesională în slujba locuitorilor județului.

În discursul pe care l-a rostit, Olimpia Popa a vorbit despre experiența sa profesională, menționând că a lucrat șase ani în cadrul Prefecturii Arad, despre faptul că trebuie recâștigată încrederea oamenilor și despre faptul că se așteaptă ca șefii de direcții deconcentrate să se implice în punerea în aplicare a programului de guvernare. „Învestirea mea în această funcție mă onorează. Consider că mă recomandă profesionalismul, seriozitatea, și în special experiența de 17 ani în administrație, dintre care șase ani în cadrul Instituției Prefectului. Mă întorc cu plăcere la Prefectură, a cărei activitate îmi este cunoscută. Vă asigur că voi lua decizii transparente, clare, în spiritul legii”, a spus Olimpia Popa.

„Un prim pas spre normalitate”

În continuare, a vorbit ÎPS Timotei Seviciu, care le-a spus, printre altele, celor prezenți: „Avem încredințarea că toți cei de față suntem într-o unitate de hotărâri în a ne face datoria”, după care Iustin Cionca a ținut să o felicite pe Olimpia Popa pentru noua funcție, dar și pentru locul în care a organizat ceremonia. „Cred că este un prim pas spre normalitate, o ușă deschisă spre administrația locală. Am convingerea că în viitor se vor evita acele blocaje care erau în detrimentul administrației locale și a cetățenilor. Sunt convins că numirea dumneavoastră și, în zilele următoare, numirea prefectului, va duce la normalitate”, a spus Cionca.   

„Ușa dintre administrația centrală și cea locală nu trebuie închisă niciodată”

Discursul cel mai aplaudat a fost însă cel al primarului Călin Bibarț, care a ocupat în trecut și funcția de prefect. Acesta a cerut noii conduceri a Prefecturii, să deschidă ușa către administrațiile locale și către arădeni. Îmi amintesc că, în urmă cu aproape 11 ani, în această sală, depuneam și eu jurământul de prefect. Ce am spus în acei ani,  când eram în biroul de la Prefectură, spun și acum, din biroul de primar. Aleșii au legitimitatea votului dat de cetățeni, cei care sunt în funcții numite au atribuții conferite de lege și niciodată nu se pot pronunța pe oportunitate. Se pronunță doar pe legalitate, nu pe oportunitare. Din păcate, în trecut, de multe ori s-au căutat chichițe legislative, pentru a bloca oportunitatea. Ușa dintre Primărie și Prefectură care a fost deschisă, a fost încuiată în iunie 2012, să nu mai circulăm pe ea. A fost un gest de mare încărcătură simbolică”, a spus Bibarț. În continuare, acesta a ținut să menționeze că ușa dintre administrația centrală și cea locală nu trebuie închisă niciodată, nici la propriu, nici la fugurat. „Deschideți ușa pentru arădeni și pentru Arad”, a spus în încheiere Bibarț.

 

Galerie foto (38)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite