Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Schimbări la Prefectură: Horgea și Damian pleacă, iar noul subprefect este Olimpia Popa / UPDATE: Când va depune jurământul noul subprefect

Guvernul Orban a adoptat, în cadrul ședinței de ieri, mai multe hotărâri cu privire la schimbarea unor prefecți și subprefecți din țară. Cum era de așteptat, pe listă a fost și Aradul. Astfel, Florentina Horgea și Vasilică Damian încetează să mai ocupe funcțiile de prefect, respectiv subprefect, iar noul subprefect al Aradului este Olimpia Popa.

Schimbări la Prefectură: Horgea și Damian pleacă, iar noul subprefect este Olimpia Popa / UPDATE: Când va depune jurământul noul subprefect
Comentează 1

Update 1 Când va depune jurământul noul subprefect

Noul subprefect, Olimpia Popa, va depune jurământul astăzi, începând cu ora 13, în Sala Ferdinad a Primăriei. 


Pe ordinea de zi a ședinței de guvern s-au aflat trei hotărâri care privesc direct Aradul. Este vorba despre hotărârea „privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Arad de către doamna Horgea Florentina”, hotărârea „privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Arad de către domnul Damian Vasilică” și hotărârea „privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Arad de către doamna Popa Olimpia-Neliana”.

De altfel, Florentina Horgea și Vasilică Damian se așteptau să fie schimbați, drept pentru care, după învestirea Guvernului Orban au intrat amândoi în concediu medical, ceea ce a provocat o reacție destul de dură din partea ministrului de Interne, Marcel Vela. Primul care a revenit pe baricade a fost Damian, care a anunțat că după alegeri va demisiona. Ulterior, și Florentina Horgea a anunțat că a cerut Guvernului încetarea detașării pe postul de prefect.

În ceea ce o privește, Olimpia Popa, noul subprefect, a fost până în momentul numirii în noua funcție, șef serviciu Corp Control în cadrul Consiliului Județean.

Mai trebuie spus că funcția de prefect, rămasă deocamdată vacantă, va fi ocupată în scurt timp de Gheorghe Stoian, fostul administrator public al județului. Numirea sa a fost întârziată din cauza unor probleme de ordin birocratic.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite