Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mirco Maschio: „Pentru Maschio Gaspardo, producţia de la Chişineu-Criş este una strategică, nu numai pentru piaţa din România, dar şi pentru export” (FOTO)

Maschio Gaspardo, unul dintre cei mai importanţi producători de maşini şi utilaje agricole din Europa de Est, a inaugurat la sfârşitul săptămânii trecute, o nouă hală, ceea ce însemnă creşterea cu 20% a capacităţii de producţie a fabricii. De remarcat că utilajele agricole care se fabrică acum sunt realizate atât sub brandul Maschio Gaspardo, cât şi sub brandul New Holland. Despre toate acestea am stat de vorbă cu Mirco Maschio, preşedintele Maschio Gaspardo.

Mirco Maschio: „Pentru Maschio Gaspardo, producţia de la Chişineu-Criş este una strategică, nu numai pentru piaţa din România, dar şi pentru export” (FOTO)
Comentează 0

- Domnule Mirco Maschio, în urmă cu câţiva ani, am participat la sediul Maschio Gaspardo de la Chişineu-Criş la semnarea contractului cu EximBank care a finanţat realizarea acestei hale de producţie. Cum au decurs lucrurile de atunci până în momentul în care hala a fost gata?

- EximBank a fost un partener strategic la nivel financiar pentru Maschio Gaspardo România, pentru că ne-a sprijinit foarte mult la nivel de dezvoltare. Trebuie să mulţumim acestei bănci pentru că ne sprijină în continuare şi ne-a dat un ajutor mare să dezvoltăm ultima hală, de 5.700 de metri pătraţi. De atunci, de când ne-am întâlnit prima dată cu Exim, planurile de dezvoltare au mers foarte bine. De fapt au mers mai bine decât previziunile noastre.

- Să înţelegem că planurile dumneavoastră de dezvoltare nu au fost afectate de pandemie?

- Şi în perioada pandemiei, agricultura a fost sprijinită la nivel european prin măsuri care au susţinut achiziţia de utilaje agricole de către fermieri, fiind vorba despre un domeniu strategic. În aceste condiţii, agricultura a trecut cu bine şi peste perioada restricţiilor impuse din cauza COVID-19, care au afectat multe sectoare.

- Această hală pe care aţi inaugurat-o este deja funcţională?

 - Da. Este funcţională. Avem deja producţie de utilaje agricole. Producem atât pentru Maschio Gaspardo, cât şi pentru brandul New Holland.

 - Câţi angajaţi are fabrica de la Chişineu-Criş?

- Fabrica de la Chişineu-Criş are aproximativ 400 de angajaţi, care vin din oraş şi din zone periferice, de la distanţe destul de mari, pentru că avem nevoie de forţă de muncă, astfel încât avem angajaţi şi din localităţi mai îndepărtate.

- Ce înseamnă pentru companie extinderea acestei hale din punct de vedere al producţiei?

- În urma extinderii, vom avea o mărire de capacitate productivă de 20%, faţă de perioada anterioară. Reprezintă un pas important pentru ceea ce vom face de acum încolo.

- Unde sunt vândute utilajele produse la Chişineu-Criş?

- Sunt vândute şi în România, care este o piaţă foarte importantă, dar şi în străinătate. De fapt, Grupul Maschio Gaspardo vinde utilaje în 114 ţări, nu numai în Europa, dar şi în afara continentului, dar 65% din cifra de afaceri a grupului este în Europa.

- Puteţi să ne spuneţi unde sunt vândute utilajele fabricate la Chişineu-Criş? Lucraţi doar pentru piaţa din România sau vindeţi şi în străinătate?

- Pentru Maschio Gaspardo, producţia de la Chişineu-Criş este una strategică, nu numai pentru piaţa din România, dar şi pentru export, mai ales pentru Rusia și Ucraina, unde avem o piaţă de desfacere foarte importantă. Vom continua investiţiile la Chișineu-Criș, pentru că noi credem foarte mult în ţara aceasta şi în prezenţa noastră în România.

- Vă mulţumim.

Galerie foto (134)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite