Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sărbătoare la Chişineu-Criş: Maschio Gaspardo a celebrat 20 de ani de la deschiderea fabricii (FOTO)

A fost zi de sărbătoare astăzi la Chişineu-Criş, acolo unde Maschio Gaspardo, cel mai mare producător de utilaje agricole din România, a sărbătorit 20 de ani de la deschiderea fabricii. A fost o sărbătoare la care au participat ES Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Italiei la Bucureşti, europarlamentarul Gheorghe Falcă, Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, subprefectul Doru Sinaci, deputatul Sergiu Bîlcea, senatorul Ioan Cristina, Gheorghe Seculici, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Alin Triponescu, directorul APIA Arad, Flavius Chereji, primarul oraşului Chişineu-Criş, dar şi fostul primar, Gheorghe Burdan, cel căruia i se datorează în mare parte faptul că un investitor de calibrul Maschio Gaspardo şi-a deschis o fabrică la Chişineu-Criş.

Sărbătoare la Chişineu-Criş: Maschio Gaspardo a celebrat 20 de ani de la deschiderea fabricii (FOTO)
Comentează 0

Având în vedere că a fost o sărbătoare în adevăratul sens al cuvântului, cu momente festive, dar şi cu muzică, dans şi voie bună, organizatorii au avut nevoie de un maestru de ceremonii, mai precis de o maestră de ceremonii, aceasta fiind cunoscuta Gianina Corondan, care nu a putut să nu remarce modul în care s-a dezvoltat fabrica de la Chişineu-Criş în ultimii 11 ani, câţi s-au scurs de la precedenta sa vizită.

Pentru următorii 100 de ani

Potrivit lui Paolo Rocchi, administratorul Maschio Gaspardo România, în ultimii ani, compania s-a confruntat cu o serie de provocări, însă totul a trecut cu bine, în timp ce E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Italiei în România, a vorbit despre modul italian de a face afaceri, Maschio Gaspardo fiind un etalon din acest punct de vedere. „Vreau să vă urez călduros din partea mea să continuaţi şi să continuăm să facem investiţiile care trebuie făcute aici, nu pentru următorii 20 de ani, ci pentru următorii 100 de ani”, a spus ambasadorul.

Investiție care a anticipat intrarea României în UE

În continuare, europarlamentarul Gheorghe Falcă a vorbit despre companie, despre managementul vizionar al fostului preşedinte al Maschio Gaspardo, Egidio Maschio, care a anticipat intrarea României în Uniunea Europeană şi a decis să deschidă o fabrică la graniţa de Vest a României. „Se ştia în anul 2000 că Europa se va extinde. A fost o mare oportunitate pentru lideri, pentru vizionari, pentru cei care au curajul să producă schimbarea. Atunci a apărut în zona noastră un investitor, iar odată cu dezvoltarea agriculturii româneşti s-a dezvoltat şi compania Maschio Gaspardo. Trebuie să fim bucuroşi astăzi că avem în România şi aici, în judeţul Arad, cea mai mare companie care realizează utilaje agricole”, le-a spus celor prezenţi Gheorghe Falcă. La rândul său, Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a vorbit despre oraşul Chişineu-Criş ca despre un oraş cu un şomaj zero, al cărui parcurs ascendent din acest punct de vedere a început cu Maschio Gaspardo. „Pentru mine, ca președinte al Consiliului Județean Arad, nu este bucurie mai mare decât să pot împărtăși cu unul dintre investitorii strategici ai județului Arad și ai României satisfacția sărbătoririi a două decenii de la deschiderea afacerii în județul nostru. Mă bucur de aniversarea companiei, pentru că ea este și o sărbătoare a Aradului, a orașului Chișineu-Criș, a întregii noastre comunități”, a spus Iustin Cionca.

În ceea ce-l priveşte, subprefectul Doru Sinaci a ţinut să le transmită celor prezenţi că Maschio Gaspardo nu este doar o companie reprezentativă pentru partea de Vest a României, ci pentru întreaga Europă Centrală, în timp ce petru primarul Flavius Chereji, Maschio Gaspardo este parte a unei istorii de succes. „Preocuparea pentru impactul produselor asupra mediului înconjurător vă plasează în elita producătorilor de utilaje agricole, a spus primarul.

„Viitorul nostru este cu siguranță aici”

În continuare, Luigi De Puppi, administratorul delegat al Maschio Gaspardo SpA a vorbit despre dificultățile anului trecut, dar a ținut să precizeze că în ciuda acestora, cifra de afaceri este în creștere, România contribuind în mare măsură la acest succes, apoi Andrea Maschio, președintele Maschio Holding SpA a mulțumit angajaților, consultanților, clienților și aleșilor locali. „Viitorul nostru este cu siguranță aici. Avem o piață bună, avem un produs bun, iar calitatea este în creștere. Avem o echipă extraordinară. Împreună vom învinge”, a spus Andrea Maschio.

Mirco Maschio - despre primul său proiect

Mirco Maschio, președintele Maschio Gaspardo SpA, cel care a coordonat în urmă cu 20 de ani deschiderea fabricii de la Chișineu-Criș, acesta fiind primul proiect de care s-a ocupat personal, a făcut o scurtă trecere în revistă a celor 20 de ani, perioadă în care fabrica arădeană a ajuns să aibă 500 de angajați și să producă 5.500 de unități, având în anul trecut o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de euro, cu 35% mai mare decât anul precedent. „Sunt recunoscător fiecărui om din echipa Maschio Gaspardo România, partenerilor și clienților noștri, cei care au făcut posibilă această evoluție și cărora le spun mulțumesc. Deschiderea acestei fabrici a fost rezultatul unei viziuni curajoase a tatălui nostru, Egidio Maschio, care a înțeles primul resursele pe care le are județul Arad și acest oraș. România ne permite accesul spre alte piețe, în special în Estul Europei, este o țară care are o suprafață cultivată de aproximativ 15 milioane de hectare, iar noi am adus aici agricultura de precizie”, a punctat Mirco Maschio.

Mai trebuie spus că au fost premiați dealerii Maschio Gaspardo, cei mai vechi clienți, angajații care au muncit 20 de ani în cadrul companiei, dar și fostul primar Gheorghe Burdan, care vizibil emoționat și-a amintit de primele vizite făcute la Chișineu-Criș de reprezentanții companiei. „Mă leagă emintiri frumoase de primele zile, când regretatul Egidio Maschio a venit la Chișineu-Criș”, a ținut să precizeze fostul primar.

Foto: Vasile Zărăndan

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite