Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ministrul Agriculturii, prezent la Socodor

Ministrul Agriculturii, prezent la Socodor
Comentează 0

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, s-a aflat vineri, 30 septembrie 2016, într-o vizită de lucru în localitatea Socodor, judeţul Arad.

Primul popas a fost la fabrica de brânzeturi şi produse lactate S.C. Cris Sib Lacto S.R.L., fabrică realizată la iniţiativa unui grup de crescători de ovine, prin accesarea de fonduri europene nerambursabile din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013.

A urmat apoi o întâlnire organizată la Căminul Cultural din comuna Socodor, unde au participat crescătorii de animale şi propietarii de teren agricol din localitatea Socodor şi din localităţile învecinate. De asemenea, la întâlnire au mai luat parte Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Adrian Nogea directorul OJFIR Arad, şi Ioan Jura, primarul comunei Socodor.

„Apreciem această vizită şi deschiderea domnului ministru faţă de producătorii agricoli prezenţi. Problemele cu care se confruntă cei care lucrează în domeniul agricol sunt multiple şi cea mai simplă şi sigură cale de a le cunoaşte şi de ale rezolva este aceasta, a întâlnirilor directe dintre factorii de decizie şi producătorii agricoli”, a afirmat Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

În cadrul şedinţei s-au atins subiecte precum problema fondului cinegetic (legea vânatului), modului de acordarea a subvenţiilor pe cap de animal, modul de accesare a măsurilor din cadrului Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 şi sprijinirea tinerilor fermieri. Participanţii la întâlnire au adresat întrebări directe ministrului Achim Irimescu, cu privire la subiectele dezbătute, acesta oferind răspunsurile cuvenite.

Printre altele, ministrul a adresat şi câteva cuvinte de laudă primarului Ioan Jura şi a autoritaţii publice locale pe care acesta o conduce, a modului în care îşi desfăşoară activitatea de atragere a fondurilor europene, reuşind ca în perioada 2007-20013 să atragă sume care depăşesc 8.000.000 de euro.

La final, ministrul Achim Irimescu a vizitat Centrul Local A.P.I.A. Chişineu Criş, cu sediul în localitatea Socodor şi sediul Grupului de Acţiune Locală Microregiunea Văilor Crişurilor Alb şi Negru, situat tot în Socodor.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite