Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Medicii români cer măsuri ferme: „Este timpul pentru un lockdown, cel puțin în zonele cu focare”

Medicii români dau exemplul statelor vest-europene, cu sisteme sanitare mult mai dezvoltate decât cel autohton, care sunt blocate de pandemie. Unii dintre ei cer măsuri mult mai drastice, chiar și lockdown, cel puțin în zonele cu focare mari de infecții.

Medicii români cer măsuri ferme: „Este timpul pentru un lockdown, cel puțin în zonele cu focare”
Comentează 1

„Din păcate, evoluția pandemiei nu se stopează. Va trebui să ne gândim și la măsuri mult mai restrictive. În București, am avut peste 100 de noi locuri la ATI, iar Spitalul de Urgență Sfântul Ioan a fost transformat în spital Covid. Va trebui sa se ia în considerare posibilitatea unui lockdown, măcar în zonele cu focar, pentru că altfel mortalitatea va fi în creștere, iar oamenii nu vor mai avea loc în spitale”, a declarat Radu Țîncu, medic primar ATI Floreasca, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus.

El spune că toți pacienții vor avea de suferit, pentru că nu vor mai putea fi preluați de un sistem sanitar depășit de multele cazuri de Covid-19.

Medicul este ferm convins că un vaccin nu va fi disponibil pe piață până la începutul lui 2021, iar testarea în masă a populației nu va putea fi făcută mai devreme de vara anului viitor.

Citește continuarea pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite