Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Marcel Vela admite că s-au dat amenzi abuziv. Ce explicații are ministrul de Interne

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a admis, astăazi, la RFI, că există abuzuri din partea forțelor de ordine în privința amenzilor date în starea de urgență. Mai mult decat atat, ministrul a declară că nu tolerează abuzurile și că acestea sunt in prezent cercetate. ”Nu tolerez abuzurile. (...) cei care au făcut abuzuri sau au greșit vor fi evaluați și profesional și disciplinar”, a spus Vela.

Marcel Vela admite că s-au dat amenzi abuziv. Ce explicații are ministrul de Interne
Comentează 0

Explicația lui Vela privind abuzurile din sistem este legată de faptul ca exista politisti tineri, abia iesiti de pe bancile solii, in structurile operative din teren. ”Am luat măsuri ca să nu se facă abuzuri. Că ele se fac este un lucru evident, pentru că sunt foarte mulți tineri care au făcut doar șase luni Școala de Poliție și acum sunt pe teren, pentru că am avut nevoie de cadre, să acoperim toate misiunile. Este o muncă titanică la nivel național”, a declarat Vela.

Potrivit acestuia, abuzurile sunt anchetate: ”Unde am fost sesizați că s-au făcut abuzuri se fac cercetări de către inspectoratele județene, fie că au fost amendați de Poliție sau de Jandarmerie, Poliția de Frontieră. Unde au fost abuzuri la Polițiile Locale am sesizat primăriile de care aparțin polițiile respective”.

Ministrul de Interne le recomandă celor care se consideră nedreptățiți să facă o sesizare sau sa mearga direct in instanta.

”Fiecare cetățean care se simte, eu știu, nedreptățit poate face două lucruri: să ne sesizeze pe noi în legătură cu o amendă sau așa cum am sesizat din media, atunci când s-au întâmplat, ne-am autosesizat și lucrul doi pe care poate să-l facă un cetățean după ce ne sesizează pe noi direct este să conteste amenda în instanță și un judecător va evalua dacă s-a greșit sau nu atunci când i s-a întocmit procesul verbal”, a conchis ministrul.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite