Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sprijin din partea autorităților arădene pentru artiștii locali contemporani; sensurile giratorii vor fi personalizate

Artiștii locali contemporani au parte de sprijin întinsă din partea autorităților arădene. În cadrul unei conferințe de presă organizată de liberalii arădeni, Viceprimarul Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Organizației Municipale a PNL Arad,  a declarat că instituțiile statului vor putea cumpăra opere de artă, iar primarul Călin Bibarț, prim-viceptreședinte al Organizației Municipale, a precizat că edilii intenționează să personalizeze sensurile giratorii cu astfel de opere create de arădeni.

Sprijin din partea autorităților arădene pentru artiștii locali contemporani; sensurile giratorii vor fi personalizate
Comentează 0

„Cu bucurie vă spun că în aceste zile, există un proiect inițiat de PNL, prin care vom putea achiziționa obiecte de artă. De peste 30 de ani de zile nu s-a făcut nicio achiziție în ceea ce privește arta plastică, pictura, sculptura și așa mai departe. Aceste lucruri se vor reglementa și galeriile de artă, sculptorii și pictorii care nu sunt neapărat afilitați într-o asociație vor putea să-și vândă aceste lucrări, care vor putea fi cumpărate și de instituțiile statului, nu numai de muzee. Trebuie să avem grijă și de artiștii noștri, care în aceste zile au fost lăsați cumva de o parte”, a declarat Ionel Bulbuc.

La rândul său, primarul Călin Bibarț a ținut să menționeze că municipalitatea avea de anul trecut un proiect de a cumpăra opere de artă contemporană pentru personalizarea sensurilor giratorii. „Sperăm să reușim în acest an să achiziționăm, dacă nu anul viitor cu siguranță. Ne gândeam atunci să personalizăm sensurile giratorii cu câte o operă de artă, mai mică sau mai mare, a artiștilor contemporani arădeni”, a încheiat Bibarț.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite