Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mall-ul Galleria Arad, scos la vânzare

Mall-ul Galleria Arad, scos la vânzare
Comentează 0

Dezvoltatorul imobiliar Globe Trade Center (GTC), care a dezvoltat pe piaţa românească centre comerciale sub brandul Galleria, a semnat un acord preliminar pentru vânzarea mallului din Arad, se arată în raportul financiar al companiei la şase luni. 

Globe Trade Center (GTC) îşi curăţă portofoliul de proprietăţile imobiliare care îi aduc pierderi. Compania a anunţat încă din 2012 că va vinde mallurile Galleria din Piatra-Neamţ, Suceava şi Buzău. După repetate încercări, GTC a vândut mallurile Galleria din Suceava şi Buzău. 

Raportul financiar al GTC arată că dezvoltatorul a semnat în trimestrul trei al acestui an acorduri preliminare pentru vânzarea mai multor active, printre care şi mallul Galleria din Arad. 

GTC are de rambursat 27,8 milioane de euro, bani împrumutaţi de la Raiffeisen Bank şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), pentru construcţia mallului din Arad, inaugurat în plină criză, în 2011. În luna iunie a acestui an, GTC a anunţat că şi-a restructurat creditele accesate la BERD pentru mallurile din Arad şi Piatra-Neamţ, o mutare prin care compania poate trece la vânzarea activelor. 

Anul trecut, GTC a investit un milion de euro în deschidera unui parc de distracţii cu o suprafaţă de 1.500 mp în incinta mallului din Arad. Retailerul ancoră al mallului din Arad, Cora, şi-a încetat activitatea de la 1 iunie. 
După vânzarea mallului din Arad, GTC va mai deţine doar proiectul din Piatra-Neamţ, mall care ar putea fi vândut. 

Compania mai deţine un teren de 12,3 ha în Bucureşti, unde intenţiona să dezvolte tot un mall sub brandul Galleria. În urmă cu doi ani, dezvoltatorul anunţa că nu mai poate construi centrul comercial pentru că terenul era considerat zonă verde.  
GTC a vândut şi mall-urile din Suceava şi Buzău.

Sursa: www.economica.net


 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide