Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mai multe persoane fără adăpost au pus stăpânire pe o clădire dezafectată de pe strada Gelu (FOTO)

Poliţia Locală a descins pe strada Gelu din Grădişte, în urma unor sesizări primite de la locuitorii din zonă. Motivul? Mai multe persoane fără adăpost au pus stăpânire pe o clădire dezafectată.

Mai multe persoane fără adăpost au pus stăpânire pe o clădire dezafectată de pe strada Gelu (FOTO)
Comentează 0

„În urma sesizărilor transmise de cetățeni din cartierul Grădiște, echipaje mixte din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au verificat arealul străzii Gelu, unde au fost semnalate mai multe persoane fără adăpost a căror prezență produce disconfort locuitorilor, din cauza ocupării ilicite a unei clădiri dezafectate.

Patrulele de ordine publică au constatat că aspectele semnalate se confirmă,fiind identificați șapte adulți: cinci bărbați și două femei, dintre care doar una ar locui în Municipiul Arad. Patru au domiciliul înSecusigiu, iar două în județul Timiș. Deoarece nu dispun de mijloace de subzistență licite în zonele de origine, respectivii au venit să lucreze în Arad. Veniturile obținute din angajamente pe timp limitat și fără forme legale nu le permit, însă închirierea unor locuințe. Din perspectiva comunității gazdă, prezența lor în clădirea respectivă, în absența unor condiții de igienă adecvate și a contractelor cu operatorul de salubritate, creează probleme de mediu și sanitare.

Astfel de situații sunt întâlnite destul de frecvent de patrulele Direcției Generale Poliția Locală, în fiecare situație procedându-se la adoptarea măsurilor legale ce intră în competența Biroului de Protecția Mediului și Serviciului Disciplina în Constucții din cadrul DGPL.

În cazul de față, solicitările rezidenților din zonă de eliberare a clădirii vor fi soluționate de Primăria Municipiului Arad prin evacuarea celor șapte persoane, închiderea și igienizarea locației”, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale.

Sursa foto: Poliţia Locală

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite