Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Câte persoane care trăiesc pe străzi au fost duse de Poliţia Locală la Adăpostul de Noapte pentru a nu îngheţa (FOTO)

Având în vedere că avem parte în sfârşit de temperaturi de iarnă, Poliţia Locală a început o acţiune de căutare a persoanelor care trăiesc pe străzi pentru a fi duse la Adăpostul de Noapte.

Câte persoane care trăiesc pe străzi au fost duse de Poliţia Locală la Adăpostul de Noapte pentru a nu îngheţa (FOTO)
Comentează 0

„Ca urmare a scăderii temperaturilor, mai ales pe timp de noapte,  începând cu data de 06.02.2023, polițiștii locali cu atribuții de ordine publică din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au procedat la identificarea  și conducerea persoanelor lipsite de locuință găsite pe domeniul public, cu autoutilitara din dotare achiziționată în acest scop, la Adăpostul de Noapte situat pe Calea 6 Vânători.

În acest sens, noaptea trecută, trei astfel de persoane și-au dat acordul să fie conduse la centrul din subordinea autorității locale, unde Direcția de Sănătate Publică a pregătit locuri pentru cazarea temporară a acestora, în contextul nopților geroase din acest anotimp.

Echipajele poliției locale s-au deplasat în toate cartierele, continuând să acționeze permanent pe toată perioada cu temperaturi scăzute, pentru a conduce persoanele fără adăpost aflate pe domeniul public la centrul social al municipalității, unde beneficiază de căldură, hrană, respectiv igienă personală.

Totodată, alte două persoane care riscau să înghețe pe străzi, au fost descoperite de către polițiștii locali de ordine publică. Astfel, în jurul orei 23:15, a fost solicitată intervenția unui echipaj pe strada Voinicilor, lângă platforma de gunoi, în urma unei sesizări transmise Dispeceratului Poliției Locale de către un cetățean, care semnala existența unei persoane de sex feminin căzută pe stradă. Ajunși la fața locului, polițiștii locali au constatat că persoana, în jurul vârstei de 50 de ani, căreia nu i s-a putut stabili identitatea deoarece nu era coerentă, aflată sub influența băuturilor alcoolice, era de vreo 2 ore în acel loc, acuzând faptul că nu-și poate mișca extremitățile. A fost solicitată o ambulanță, care a transportat femeia la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, în vederea acordării măsurilor de prim ajutor.

În aceeași noapte, în jurul orei 03.10, polițiștii locali aflați în patrulare, au identificat un caz similar pe strada Mucius Scaevola, respectiv un bărbat în vârstă de 36 de ani, căzut pe stradă, aflat în pericol de șoc hipotermic, pentru care au procedat în același fel.

Direcția Generală Poliția Locală Arad recomandă cetățenilor semnalarea prezenței persoanelor fără locuință stabilă pe stradă ori în scările blocurilor, Dispeceratului Poliției Locale, la numărul de telefon 0257/939, apel gratuit, aflat în regim de permanență, pentru a fi salvate de la îngheț, preluate și transportate la adăpostul de noapte”, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale.

Sursa foto: Poliţia Locală

 

 

 

 

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite