Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Klaus Iohannis, mesaj pentru liberali, de ziua lor: „Un singur partid demn de istoria sa și-a asumat responsabilitatea guvernării: PNL”

Președintele României - Klaus Iohannis a transmis un mesaj liberalilor, la împlinirea a 147 de ani de la înființarea partidului.

Klaus Iohannis, mesaj pentru liberali, de ziua lor: „Un singur partid demn de istoria sa și-a asumat responsabilitatea guvernării: PNL”
Comentează 0

„Mă bucur să ne revedem în acest loc încărcat de istorie și de semnificații, nu doar pentru PNL, ci și pentru România.

România și-a proclamat independența în timpul guvernării liberale. Politicile liberale ale lui I.C. Brătianu a făcut posibilă o dezvoltare accelerată a țării. Este bine ca din când în când să ne raportăm la istorie pentru a vedea de unde am plecat și unde suntem pentru a ne îndeplini obiectivele. Drumul meu s-a despărțit de PNL când am preluat mandatul de președinte, dar în tot acest timp am rămas alături de PNL și el alături de mine pentru că ne unesc valorile și principiile liberale. Împreună am reușit să facem multe pentru dezvoltarea democrației.

Traversăm o perioadă extrem de dificilă cu crize suprapuse. Este infinit mai dificil să guvernezi țara în vremuri tulburi cum a fost pandemia sau acum când avem problema securității de la graniță. Un singur partid demn de istoria sa și-a asumat responsabilitatea guvernării: PNL”, spus Klaus Iohannis în discursul său. 

Iohannis: Timpul luptelor politice interne a trecut

„Dragi liberali, timpul luptelor politice interne a trecut, cel puţin aşa cred şi cred că dumneavoastră vă doriţi acelaşi lucru. PNL a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă care să ofere şansa unui succes electoral în viitor, mai exact în 2024. PNL are în acest moment un lider ales, domnul premier Nicolae Ciucă, cu o solidă majoritate a membrilor partidului şi astfel suntem în situaţia pe care foarte mulţi şi-au dorit-o ca preşedintele PNL să fie premierul Guvernului României. Acum, prioritatea absolută este aceea de a gestiona eficient aceste crize serioase cu care ne confruntăm şi să luăm cele mai bune măsuri în sprijinul populaţiei”, a afirmat Iohannis.

„PNL este vectorul dezvoltării României. Vă doresc la mulți ani cu realizări notabile pentru patria noastră, pentru români. Vă doresc să aveți parte de satisfacția cea mai de preț pe care o poate avea un om politic, aceea de a vedea că acțiunile sale aduc rezultate pozitive în viețile oamenilor”, a mai spus președintele.

Citește continuarea pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite