Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Județul Arad - pe locul al treilea în țară ca număr de prosumatori

Febra panourilor fotovoltaice a cuprins toată țara și, în acest moment, nu există vreun județ care să fie complet lipsit de prosumatori, scrie hotnews.ro. Potrivit sursei citate, județele Ilfov, Timiș și Arad sunt în topul județelor cu numărul cel mai mare de prosumatori, ceea ce ne arată că pentru a face parte din acest club este nevoie în primul rând de resurse financiare și, în al doilea rând, de o zonă cu potențial solar mare.

Județul Arad - pe locul al treilea în țară ca număr de prosumatori
Comentează 0

Astfel, în județul Ilfov, existau la finalul lunii octombrie un număr de 8.128 de prosumastori, cu o putere instalată cumulată de 103,23 MW. Urmează județele Timiș și Arad, unde potențialul solar este unul foarte mare. În Timiș există 5.674 de prosumatori, cu o capacitate totală de 74,34 MW, iar în Arad sunt 4.024 prosumatori, cu 45,99 MW în total.

ANRE a centralizat la modul oficial doar datele până la finalul lunii octombrie, însă reprezentanții autorității estimau că în ultimele două luni ale anului capacitatea va crește la 1.500 MW. Spre comparație, la începutul anului trecut în România existau prosumatori cu o putere instalată de doar 478 de MW.

Trebuie spus că prosumatorii sunt persoanele fizice sau juridice care produc energie electrică din surse regenerabile pentru propriul consum, fără să aibă drept activitate specifică producerea de energie.

Intrați AICI pentru detalii.

Sursa foto: economedia.ro

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite