Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ipocrizia sărbătorilor

Ipocrizia sărbătorilor
Comentează 0

   Specialiștii spun că anul 2018 o să fie unul mai bun. Sunt pregătită! Așa au zis și în 2017. În luna ianuarie toată lumea face bilanțul, mai întâi al banilor, pentru că impozitele ne strâng cu ușa, iar mai apoi, după ce apele se liniștesc, facem și bilanțul sufletului. Românii sunt un popor inteligent, înzestrat cu spirit critic, ba chiar cu cinism. Regimul comunist nu a reușit să distrugă cultura românească tradițională, pentru că nu au avut cu ce să o înlocuiască. Cu ce să înlocuiască tăierea porcului, care rămâne în continuare operațiunea preferată, mai ales  pentru a posta pe rețelele de socializare, sau salata boef, care rămâne principala atracție culinară!? 

Bine că au trecut sărbătoriile! Mă săturasem de mesajele vocale, pe care le-am primit în mesaje distribuite în turmă pe facebook, oameni care tot anul nu s-au deranjat să îmi scrie, acum au dat copy paste la tot felul de gif-uri .

Ne este atât de greu să scriem un mesaj simplu, de „Crăciun Fericit”  sau un simplu „La mulți ani” ?

De când lucrurile simple nu ne mai stau la îndemână?

Am dat fuga  în supermarket-uri, de parcă ar veni apocalipsa, ne-am băgat în datorii pentru că așa e românul, ne-am fandosit pe la revelioane de revelioane, unde am rămas dezamăgiți de calitatea serviciilor oferite. Cuplurile, care mai de care s-au întrecut în a-și declara iubirea pe facebook. De parcă, dacă ești într-o relație, e obligatoriu  să te postezi lângă brad! Voi nu vă gândiți la câți copaci puteau fi salvați? Oare câți s-au gândit la adevărata semnificație a bradului? Bradul înseamnă ascensiune,este un simbol al vieții umane, o bucurie. 

Românii continuă să își îndrepte privirile spre occident, pentru a-și găsi inspirația și exemplul de urmat, așa se face că am preluat de la americani moda de a face poze profesionale de Crăciun. După ce s-au înșelat tot anul, încearcă acum să își spele rușinea cu copii, pisici, căței, ponei,  pozând în diferite studiouri specializate în tot felul de ipostaze, să arate lumii ce fericiți  sunt! Bravoooo...suntem amatori de fake pictures, de fake news, de fake feelings, până și aerul care îl respirăm e fake!

Să vină 2018 cu mai multe fake-uri!

 

Corina Tamaș

studentă jurnalism

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite