Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iohannis: Rectificarea bugetară e obligatorie, pentru pensii nu au fost suficienţi bani

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că rectificarea bugetară este "obligatorie", arătând, printre altele, că pentru pensii "nu au fost pur şi simplu suficienţi bani".

Iohannis: Rectificarea bugetară e obligatorie, pentru pensii nu au fost suficienţi bani
Comentează 0

"Datele sunt clare, cifrele sunt reci, concluziile sunt un pic mai complexe şi, din păcate, a trebuit să constatăm că situaţia e cea care este, deficitul va trece, este clar, de 4%. Pe de altă parte, este la fel de clar că anumite cheltuieli trebuie făcute. Bunăoară, s-a găsit că pentru pensii nu au fost, pur şi simplu, suficienţi bani şi aici trebuie făcută o rectificare, la fel şi în alte domenii unde de multă vreme nu s-au mai făcut plăţi, nu s-au onorat contracte şi aceste lucruri sunt inadmisibile într-o societate normală şi cu un guvern responsabil. Aşadar, rectificarea e obligatorie", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a precizat că a avut, luni, "o discuţie aşezată şi aplicată" cu premierul Ludovic Orban şi cu ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

"Mi-au prezentat câteva date, abordări, în special în legătură cu rectificarea bugetară, dar am discutat şi despre salariul minim", a adăugat şeful statului.

Potrivit acestuia, creşterea salariului minim este nu doar o solicitare a sindicatelor, este o necesitate şi se va realiza, urmând ca mai multe detalii în acest sens să dea reprezentanţii Guvernului, scrie agerpres.ro

"Am dorit să fiu informat de la sursă despre aceste lucruri", a menţionat Iohannis. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite