Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iohannis cere Guvernului să desființeze Secția Specială: ”Toată lumea a înțeles că e o anomalie”

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, într-o declarație de presă, susținută la Palatul Cotroceni, că PSD - ALDE a primit un nou cartonaș roșu de la GRECO. De asemenea, șeful statului cere Guvernului un proiect prin care să desființeze secția de investigare a magistraților. 

Iohannis cere Guvernului să desființeze Secția Specială: ”Toată lumea a înțeles că e o anomalie”
Comentează 2

Klaus Iohannis a spus că avertismentul transmis de GRECO este unul extrem de îngrijorător.

Șeful statului spune  că majoritatea PSD-ALDE ignoră toate avertismentele transmise de organismele europene și de către cetățenii României.

Guvernul PSD-ALDE a primit un nou cartonaș roșu, de această dată de la GRECO. Concluziile rapoartelor arată încă o dată multiplele prejudicii aduse de PSD-ALE prin modificarea legilor justiției și a legilor penale. Consultările publice și transparența sunt ignorate în continuare de majortatea PSD-ALDE”, a spus președintele, adăugând că acțiunile autorităților române sunt în deplină contradicție cu recomandările organismului european.

”Procedura numirii procurorilor de rang înalt este în continuare subiectivă. Dacă Guvernul PSD-ALDE își permite să ignore voința proririlor cetățeni, nu este de mirare că doar 4 din cele 13 recomandări au fost implementate satisfăcător. Toate organismele europene semnalează că așa-zisa reformă a justiției merge în direcție greșită, PSD-ALDE ignoră aceste avertismente și merg în direcția în care vor ei. Majoritatea PSD-ALDE, într-un dispreț total, este cea care contribuie la perpetuarea efectelor nocive ale acestor modificări ale legislație penale”, a mai spus Iohannis.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite