Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

INVESTIȚIE AȘTEPTATĂ: Complex sportiv, spații de agrement și parcuri, în locul colibelor de lângă Alfa

Strada Mărului, unde sunt zeci de colibe și case ridicate ilegal în ultimele decenii, nu va mai exista așa cum o știu arădenii în prezent.

INVESTIȚIE AȘTEPTATĂ: Complex sportiv, spații de agrement și parcuri, în locul colibelor de lângă Alfa
Comentează 7

Întreaga zonă cuprinsă între cartierul Alfa și Pădurea Ceala se va schimba radical în următorii cinci ani, pentru că aici va apărea o bază sportivă și vor fi create spații verzi și de agrement.

Potrivit reprezentanților Primăriei Arad, studiul de fezabilitate se află în lucru, iar șantierul ar urma să fie deschis cel târziu în 2017.

”În acea zonă vom intra cu o modernizarea foarte mare. Proiectul este în lucru. Vrem să legăm orașul de Lunca Mureșului cu spațiu verde, copaci, spații de agrement și pentru sport. În 2017 vrem să înceapă construirea primelor terenuri de sport, iar bălțile din zonă vor fi amenajate pentru agrement”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Complexul ar urma să cuprindă șase terenuri de tenis, patru de baschet, două terenuri de handbal, două de fotbal și un teren de rugby. 

Dacă studiul nu va evidenția costuri foarte mari, Primăria are în vedere inclusiv construirea unor tribune, pentru ca baza sportivă să poată găzdui și competiții oficiale.

În zonă se mai prevede construirea unei săli de sport pentru gimnastică ritmică, box, judo sau alte sporturi de contact.

Proiectul ar urma să se încheie în cinci ani, însă deocamdată nu se cunoaștea valoarea investiției, aceasta urmând să fie dată de studiul de fezabilitate, care este în lucru. Pentru realizarea studiului a fost alocată suma de 100.000 de lei, dar investiția totală se va ridica la câteva milioane de euro.

Referitor la situația celor care locuiesc ilegal pe strada Mărului, primarul a spus că este vorba doar de persoane din alte județe. Cei care erau din Arad au fost mutați, în ultimii ani, în blocurile Primăriei de pe strada Tarafului.

Municipalitatea va evacua zona, pentru a putea demola construcțiile, însă oamenii vor primi timp pentru a se muta.

Evacuarea zonei este așteptată de mulți ani de către locuitorii din Alfa, care se plâng de faptul că porci, vaci sau cai vin de pe strada Mărului pentru a se hrăni pe spațiile verzi dintre blocuri.
 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite