Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Încep investițiile de opt milioane de euro în UM Gai, unde se vor muta militarii din cetate

Primăria a lansat licitația publică pentru proiectul de reabilitare a Unității Militare din Gai, investiție care va fi realizată din bugetul local.

Încep investițiile de opt milioane de euro în UM Gai, unde se vor muta militarii din cetate
Comentează 0

La finalul lucrărilor, militarii vor primi o cazarmă amenajată “la cheie” pentru a elibera Cetatea Aradului, în vederea introducerii obiectivului de patrimoniu în circuitul turistic și civil. 

Anunțul licitației publice pentru achiziția de servicii de proiectare în vederea reabilitării UM Gai și a realizării rețelelor de utilități aferente a fost publicat  în sistemul electronic de achiziții publice, termenul de depunere a ofertelor fiind 21 decembrie. 

Prima etapă va fi reprezentantă de elaborarea proiectelor tehnice si a documentației privind detaliile de executie pentru construirea de clădiri noi si reabilitarea clădirilor existente în cadrul UM Gai, în conformitate cu cerințele specifice ale Ministerului Apărării Naționale. 

Valoarea totală a investițiilor este de aproximativ 8 milioane de euro. 

Acordul privind condițiile de transfer a Cetății către municipalitate a fost încheiat în anul 2010 și a fost reglementat prin Hotărâre de Guvern (HG 1100/2010 privind reglementarea situaţiei juridice a unor imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale), dar punerea în aplicare a fost tergiversată câțiva ani de către oficialii MApN.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite