Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Măsurile luate de Primăria Arad imediat după furtună

Măsurile luate de Primăria Arad imediat după furtună
Comentează 0

Din dispoziţia şi sub directa coordonare a Primarului Gheorghe Falcă, imediat după încetarea manifestărilor violente ale furtunii din seara zilei de vineri, 23 iunie 2017, mai multe echipe de intervenție de la Gospodărirea Comunală, ISU, ENEL, RECONS, Polaris, Universul Verde, Poliția Locală și echipe de voluntari s-au implicat promt în vedere remedierii avariilor produse de fenomenul meteorologic.

Furtuna a produs pagube mari în cartierul Aradul Nou, zona Câmpul Albinelor, dar și pe străzile Armoniei și Bagdazar.   Mai bine de 20 de case au rămas fără acoperișuri, iar alte zeci au fost parțial decopertate.  Mai mult decât atât locuitorii din Câmpul Albinelor au rămas fără energie electrică, după ce furtuna a doborât mai mulți stâlpi de medie tensiune. În aceste momente echipe de la Enel intervin pentru a remedia avaria. Lor li se vor alătura și echipe de intervenție de la Elba.

În paralel se lucrează cu toate efectivele în teren la degajarea străzilor Armoniei, Barbu Lăutaru, Molidului, S. Borlea, Steagului precum și a drumului spre Pădurea Ceala, unde mai mulți copaci au fost culcați la pământ de furtună.

Echipele de la salubrizare intervin cu automătura pe arterele din municipiu. Mai exact se lucrează pe Titulescu, Revoluției, Timișoarei, Aurel Vlaicu și Zimandului.

Din cauza intensităţii furtunii, o ușă metalică a unei companii din Zona Liberă a fost dislocată. Din nefericire, 10 persoane au fost rănite având nevoie de îngrijiri medicale. Și tot aici s-au înregistrat pagube materiale, mai multe autoturisme fiind avariate.

Și echipe ale Companiei de Apă au ieșit pe teren și au monitorizat zonele cu probleme din municipiu pentru a interveni în caz de nevoie.

Mai multe semne de circulație din municipiu au fost dislocate, iar sistemul de semaforizare a fost și el afectat. La această oră problema semaforizării a fost remediată. 

Potrivit datelor furnizate de ISU Arad, 2 tir-uri s-au răsturnat pe Autostrada A1, unde de altfel s-au produs mai multe incidente rutiere.

           

Protecția Civilă din Primărie este deja în contact cu arădenii care și-au pierdut acoperișul caselor sau care a fost avariat din cauza furtunii.
           Primarul muncipiului Arad, Gheorghe Falcă le mulţumesc tuturor celor care au intervenit şi care încă intervin pentru remedierea situației.

Cu toate efectivele în teren, acţiunile autorității locale vor continua, până la remedierea în totalitate a efectelor furtunii.

C. P.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Scrie un comentariu

trimite