Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

INS: Consumul gospodăriilor rămâne motorul creşterii economiei în primele nouă luni din 2018

Consumul gospodăriilor a fost motorul creşterii economiei în primele nouă luni ale acestui an, cu o contribuţie de 3,1%, în timp ce exportul şi investiţiile continuă să aibă un impact negativ de minus 1,5% şi, respectiv, minus 0,2%, potrivit datelor provizorii ale Institutului Naţional de Statistică publicate vineri.

INS: Consumul gospodăriilor rămâne motorul creşterii economiei în primele nouă luni din 2018
Comentează 0

Institutul Naţional de Statistică a menţinut neschimbate cifrele referitoare la creşterea Produsului Intern Brut atât pentru primele nouă luni din acest an cât şi pentru trimestrul III.

Produsul Intern Brut - date ajustate sezonier - estimat pentru trimestrul III 2018 a fost de 239,765 miliarde de lei preţuri curente, iar pe primele nouă luni a fost de 699,37 miliarde de lei preţuri curente.

Pe serie brută, Produsul Intern Brut estimat pentru trimestrul trei a fost de 263,74 miliarde de lei preţuri curente, iar la nouă luni - 663,20 miliarde de lei preţuri curente.

Conform datelor INS, în trimestrul trei 2018, avansul economiei a fost de 4,3% pe seria brută şi 4,1% pe seria ajustată sezonier comparativ cu perioada similară a anului trecut. Faţă de trimestrul doi al acestui an, PIB a consemnat o creştere de 1,9% în termeni reali.

De asemenea, în perioada ianuarie - septembrie 2018, Produsul intern brut a crescut cu 4,2%, atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier, faţă de perioada similară a anului trecut.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite