Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Producătorii auto din Europa ascund adevărul: Unele maşini au consum dublu de carburant

Producătorii auto din Europa îşi mint clienţii. Este concluzia unui studiu care arată că multe maşini consumă de două ori mai mult decât indică cifrele de marketing, iar poluarea este pe măsură. Aceste date reprezintă începutul unui nou scandal în industria auto, zguduită deja de criza de la Volkswagen.

Producătorii auto din Europa ascund adevărul: Unele maşini au consum dublu de carburant
Comentează 0

Constructorii de automobile din Europa încearcă să îşi convingă clienţii, şi reuşesc, că vehiculele lor sunt mai economice decât în realitate, informează România TV. Ca urmare a acestei minciuni, şoferii plătesc pe combustibil peste 450 de euro pe an, în plus.

Studiul a fost realizat de un grup european de lobby pentru Transporturi şi Mediu, cu sediul la Bruxelles. Cele mai păguboase maşini, potrivit rezultatelor, sunt vehiculele Mercedes clasele A, C şi E, BMW seria 5 şi Peugeot 308. Aceste modele consumă cu 50 la sută mai mult pe şosele, decât la testele de laborator!

"În prezent, testele sunt efectuate de propriile laboratoare ale producătorilor auto, adică de oamenii plătiţi de ei, de constructorii auto. Chiar şi organizaţiile care monitorizează aceste teste sunt plătite de industria auto", a declarat Greg Archer, cercetător.

În plus, se arată în studiu, noile maşini din europa produc cu 40 la sută mai mult dioxid de carbon decât indică rezultatele de laborator. Adică poluează de aproape două ori mai mult.

"Comisia Europeană ştia că emisiile reale erau cu mult mai mari decât arătau măsurătorile, deci ar fi putut face mult mai multe pentru a se asigura că industria auto respectă standardele. Cred că, în acest moment, Comisia Europeană se ascunde cu uşurinţă în spatele autorităţilor naţionale", a spus Bas Eickhout, europarlamentar. 

În ce priveşte scandalul Volkswagen, grupul din spatele studiului spune că este doar vârful icebergului. Somat de guvernul german să ofere soluţii până pe 7 octombrie, pentru a remedia problema milioanelor de vehicule cu motoare diesel modificate, gigantul german a promis că va anunţa soluţiile în următoarele zile, când se aşteaptă o rechemare record în service.

Sursa: rtv.net

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite