Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Accident provocat la Arad de muzica simfonică!?

Accident provocat la Arad de muzica simfonică!?
Comentează 3

Filosoful neamţ Friedrich Nietzsche, ale cărui mustăţi sunt net superioare celor ale lui Iosif Visarionovici Stalin, susţinea într-o lucrare („Naşterea tragediei din spiritul muzicii”), cum că muzica simfonică poate stârni aceleaşi stări dionisiace ca şi mult hulitul alcool ori, mai nou, trasul pe nas de pulbere albă.

Aşa că în acest context nu avem de ce să ne mirăm prea mult dacă duminecă (sic!), 6 septembrie, în jurul orei 22,30, adică atunci când pe ştrandul Neptun concertul în aer liber se apropia sacadat de exaltarea finală, conducătorul unui Opel cu numere de Alba, un meloman înrăit în vârstă de aproximativ 40 de ani, şi care asculta, desigur, concertul la Radio Arad, cuprins şi el de beţia voluptoasă a muzicii, sări cu autoturismul direct pe liniile de tramvai, vis-a-vis de (se putea altfel?) Liceul de Muzică „Sabin Drăgoi”. 

Însă, după ce ultimele acorduri de harpă s-au stins şi conducătorul auto s-a trezit din acea stare inefabilă dată de extaz şi a realizat post coitum unde l-a târât pasiunea, a ieşit repede din maşină şi a tras o fugă (în si bemol?) până în părculeţul din spatele Liceului CFR. Unde s-a pitit printre tufele romantice de trandafiri (cu o sticlă de bere în mână) şi unde a şi fost dibuit de către un comando lipsit de simţ artistic al Poliţiei rutiere, desigur.

Celelalte două echipaje trimise pe urmele suavului meloman au transpirat apoi din greu până ce, sub indicaţiile preţioase ale lui Consuel Transport, au reuşit să urnească Opel-ul dintre şine şi să elibereze linia de tramvai.

Vasile Zărăndan

Galerie foto (42)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite