Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ineul, Sintea Mare, Şicula şi Şilindia au primit două milioane de lei de la Guvern după pagubele făcute de intemperii

Președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, informează că Guvernul României a alocat aproape două milioane de lei, din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru orașul Ineu și comunele Sintea Mare, Șicula și Șilindia, în vederea înlăturării efectelor calamităților naturale produse de fenomenele meteo periculoase.

Ineul, Sintea Mare, Şicula şi Şilindia au primit două milioane de lei de la Guvern după pagubele făcute de intemperii
Comentează 0

„În calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, mulțumesc Guvernului României pentru sprijinul financiar acordat localităților din județul nostru în vederea refacerii obiectivelor avariate de fenomenele meteo periculoase din ultima perioadă”, a declarat Iustin Cionca.

Orașul Ineu a primit 780 000 lei pentru refacerea de străzi și a 30 de podețe la Dealul Viilor, precum și refacerea a opt blocuri ANL, a mobilierului urban din localitate (filigorii, prelată scenă, 300 umbrele decorative, cinci coșuri de gunoi, cinci băncuțe) și a Spitalului Orășenesc (terase acces spital).

Comuna Sintea Mică a primit 196 000 lei pentru refacerea căminelor culturale din Sintea Mare și Țipari, a vestiarului de la terenul de fotbal și a copertinei de la scenă.

Comuna Șicula a primit 110 000 lei pentru refacerea sediului primăriei, a școlilor cu clasele I-VIII din localitățile Gurba și Șicula, a căminului cultural și a clădirii fostă SMA din localitate.

Comunei Șilindia i-au fost alocați 880 000 lei pentru refacerea Școlii cu clasele I-IV din Luguzău, a Grădiniței PN din localitatea Satu Mic, a Școlii cu clasele I-IV din Iercoșeni, a clădirii fostului dispensar, a căminului cultural și pentru refacerea drumului comunal DC28 din localitatea Iercoșeni.

Foto: Arhiva

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite