Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Începere proiect ”Îmbunătățirea calității vieții populației orașului Curtici prin investiții în înființarea unei Creșe și a unui Centru social pentru persoane vârstnice, precum și prin modernizarea unei străzi urbane” cod SMIS 124120

Începere proiect ”Îmbunătățirea calității vieții populației orașului Curtici prin investiții în înființarea unei Creșe și a unui Centru social pentru persoane vârstnice, precum și prin modernizarea unei străzi urbane” cod SMIS 124120
Comentează 0

Beneficiar: Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Curtici

Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Curtici a semnat în 10 septembrie 2020, contractul de finanțare nr. 6011 pentru implementarea proiectului ”Îmbunătățirea calității vieții populației orașului Curtici prin investiții în înființarea unei Creșe și a unui Centru social pentru persoane vârstnice, precum și prin modernizarea unei străzi urbane” cod SMIS 124120. Proiectul este finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională - Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 13 Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 9B Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare, Obiectiv specific 13.1 Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici din România.

Prin proiect se propune construirea unei clădiri noi pentru o creșă, a unui centru de zi și reabilitarea și modernizarea unei străzi urbane. Cele 3 investiții rezolvă probleme comune ale întregii comunității urbane din Curtici, contribuind la îmbunătățirea calității alături de alte investiții în infrastructură.

Obiectivul general al proiectului propus spre finanțare este îmbunătățirea calități vieții locuitorilor din Curtici, prin asigurarea unor infrastructuri de calitate în domeniul social, educațional și de transport.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1. Îmbunătățirea infrastructurii de servicii educaționale timpurii prin construirea unei creșe noi și asigurarea dotărilor necesare bunei funcționări a acesteia. Prin proiect se propune construirea unei creșe în orașul Curtici, în care vor fi înființate trei grupe de 9 copii, pentru asigurarea de servicii de îngrijire și educație antepreșcolară. Creșa va fi dotată cu mobilier, echipamente și materiale necesare desfășurării activității. Înființarea creșei va contribui la creșterea calității vieții familiilor cu copii sub 3 ani. Această componentă a proiectului va contribui la îmbunătățirea infrastructurii educaționale antepreșcolare, deoarece în prezent în Curtici nu există nici o creșa.

2. Îmbunătățirea infrastructurii de servicii sociale prin construirea unui centru adresat persoanelor vârstnice și asigurarea dotărilor necesare bunei funcționari a acesteia. Centrul va oferi două categorii de servicii sociale: centru de zi și servicii de asistență la domiciliu.

3. Îmbunătățirea siguranței traficului și a confortului participanților la trafic pe o stradă urbană intens circulată, care asigură printre altele și acces spre cele două clădiri noi ce se vor realiza prin proiect. Prin proiect se propune modernizarea unei porțiuni a străzii 1 Decembrie 2018, care asigura accesul spre principalele instituții din oraș dinspre zona libera și dinspre drumul care leagă orașul Curtici de municipiul Arad. Carosabilul este pavat și prezintă numeroase degradări, de asemenea trotuarul și pista de bicicliști sunt degradate, cu pericol de accidentare si disconfort pentru participanții la trafic. În urma lucrărilor propuse se va moderniza și asfalta carosabilul, se vor realiza accesele, se va moderniza trotuarul și pistă de bicicliști și se va reabilita spațiul verde și șanțurile de scurgere a apei pluviale. Proiectul va contribui la îmbunătățirea rețelei rutiere urbane și va îmbunătăți accesibilitatea, alături de alte proiecte finanțate din bugetul local, care sunt în desfășurare la rețeaua rutieră urbană și va contribui la îmbunătățirea siguranței circulației și a condițiilor de trafic.

Valoarea totală a contractului de finanțare este 10.017.233,56 lei.

Valoarea finanțării nerambursabile a contractului de finanțare este 9.816.888,88 lei.

Data finalizării proiectului este 31.08.2023