Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Locuiau, împreună cu trei copii minori, într-o clădire dezafectată de pe strada Anton Cehov

Ieri, patrule de ordine publică, evidența persoanelor și protecția mediului din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au participat la o acțiune împreună cu reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială, respectiv Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, în vederea identificării și monitorizării familiilor cu copii minori, care locuiesc într-o clădire dezafectată situată pe strada Anton Cehov, utilizată în trecut ca vestiar, în zonă aflându-se un fost stadion de fotbal.

Locuiau, împreună cu trei copii minori, într-o clădire dezafectată de pe strada Anton Cehov
Comentează 0

La fața locului s-a constatat că sălășluiesc, în condiții mizere, trei familii provenite din afara UAT Arad care s-au stabilit în imobilul respectiv, unde condițiile improprii au contribuit, probabil, la deteriorarea stării de sănătate a unora dintre ei. Împreună cu adulții locuiesc și trei minori, de vârstă preșcolară, alți doi copii aflându-se în centrul de plasament al DGASPC.

Asistenții sociali însoțiți de polițiștii locali au constatat că minorilor nu li se oferă condiții corespunzătoare de locuit, locația fiind neîncălzită, lipsită de apa necesară hidratării și igienei și plină de deșeuri. Deși niciunul dintre adulți nu muncește, respectivii nu sunt preocupați de curățarea “locuinței” și nu par deranjați de gunoaiele adunate. Deși părinții au refuzat sprijin instituționalizat pentru copii, li s-a pus în vedere asigurarea unor condiții normale de locuit copiilor, respectiv mutarea într-o locuință decentă în termen de o săptămână, în vederea protejării drepturilor acestora. Cazul a fost preluat de către reprezentanții DGASPC, în vederea monitorizării, respectiv evaluării copiilor și familiilor acestora, și propunerii stabilirii unor măsuri de protecție specială, în cazul minorilor aflați în situație de risc.

Toate persoanele din acel spațiu au fost identificate și legitimate de polițiștii locali, care vor fi prezenți în zonă sistematic, până la soluționarea problemei minorilor. De asemenea, alte două servicii ale Direcției Generale Poliția Locală lucrează în scopul asanării zonei: disciplina în construcții și protecția mediului. Se are în vedere fundamentarea legală rapidă a operațiunii de demolare a fostului vestiar și curățarea întregii zone de deșeurile acumulate.


Scrie un comentariu

trimite