Acesta se desfășoară în Piața Catedralei Ortodoxe Vechi, care a fost modernizată printr-un proiect de regenerare urbană.

Aici expun și vor vând produse în jur de 40 de comercianți: meșteri populari, artiști plastici ce realizează și comercializează produse handmade și de artă meșteșugărească, în special specifice sărbătorilor pascale: ouă încondeiate, icoane pe sticlă și lemn, sculpturi în lemn și piatră. , aranjamente florale, obiecte decorative, obiecte de ceramică, produse artizanale, obiecte de sticlă etc.

De asemenea, sunt prezenți producători și comercianți de produse alimentare, perioade specifice de pascale: pască, cozonac, kurtos, plăcinte, prăjituri dar și langoși, dulcețuri de casă, siropuri, produse apicole, vin, cafea, sucuri.

Pe platoul din fața Catedralei Ortodoxe Vechi sunt amplasate decorațiuni specifice Sărbătorilor Pascale.

Activități de producere și de comercializare a produselor se derulează în căsuțele puse la dispoziție de Centrul Municipal de Cultură Arad și în food-trucks.

De asemenea, este amenajată și o zonă specială dedicată copiilor cu locuri de joacă, carusel, tobogane și nelipsita căsuță, unde se desfășoară ateliere de creație.

Programul târgului este, zilnic, între orele 12.00 – 23.00.