Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Premieră naţională: Parteneriat academic medical între Universitatea Rutgers, New Jersey, Statele Unite ale Americii şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad

Schimburi de studenţi şi cadre didactice prin proiectul american „Global Health”

Premieră naţională: Parteneriat academic medical între Universitatea Rutgers, New Jersey, Statele Unite ale Americii şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad
Comentează 0

La invitaţia conducerii Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad – prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii şi prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG, o delegaţie a Universităţii Rutgers, New Jersey, Statele Unite ale Americii, condusă de prof. univ. dr. Javier Escobar şi prof. univ. dr. Adrian Balica, s-a aflat, în perioada 17-20, iulie, 2017, în vizită oficială, în premieră naţională, la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

Oaspeţii de seamă ai UVVG au vizitat Campusul Universitar „Vasile Goldiş”, Institutul de Ştiinţe ale Vieţii, Biobaza, laboratoare de practică pentru studenţi şi cercetare ştiinţifică, săli de curs, Biblioteca Universitară Doina şi Baruţu T. Arghezi şi au avut întrevederi cu primarul Gheorghe Falcă şi cu Iustin Cionca, preşedintele CJA, care au prezentat delegației Universității Rutgers proiectele şi dezvoltarea economică a municipiului Arad.

Delegaţia Universităţii Rutgers din New Jersey a vizitat Clinicile Universitare din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi a avut schimburi de idei cu antreprenorii Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din municipiul şi judeţul Arad.

În cadrul întâlnirii academice, care s-a desfăşurat în Sala de Conferinţe din Campusul Universitar „Vasile Goldiş”, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii şi prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG, alături de care s-au aflat prorectorii, decanii, directorii de departament, cercetători, doctoranzi, postdoctoranzi şi studenţi din cadrul celor şase facultăţi, au subliniat activitatea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” în cei 27 de ani de la înfiinţare, programele de studii, programul ERASMUS+, precum şi buna colaborare şi proiectele de cercetare ştiinţifică realizate cu prestigioase Universităţi din Europa şi din lume.

Prof. univ. dr. Javier Escobar, din cadrul Universităţii Rutgers, New Jersey, Statele Unite ale Americii, a subliniat: „Sunt profund impresionat de dotările şi laboratoarele de cercetare ale Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad de ceea ce s-a realizat în cei 27 de ani, unde există un spirit academic de excepţie. Suntem onoraţi să colaborăm cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” în domeniul medical, iar pe viitor şi în alte specializări”.

Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, ne-a declarat: „Suntem deosebit de onoraţi de vizita delegaţiei Universităţii Rutgers, New Jersey, din Statele Unite ale Americii, care este cea de-a cincea Universitate din Statele Unite, având un număr de 70.000 de studenţi la diferite specializări. Avem proiecte comune de cercetare și dezvoltare, în domeniul sănătății, pentru a dezvolta o relație de colaborare, care să poată implica schimbul de studenți, de cadre didactice din facultate și de personal profesional, precum și alte activități academice în domeniile de interes reciproc. Partenerii noștri americani au ales Universitatea noastră din mai multe candidaturi şi au fost impresionați de structura şi ancorarea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” în comunitatea locală, relația puternică cu autoritățile, de rezultatele recunoscute în plan național și internațional, precum şi de evaluarea şi acreditarea internațională. Mulţumim autorităţilor locale şi antreprenorilor locali pentru sprijinul acordat, în vizitarea obiectivelor culturale şi medicale ale oraşului şi judeţului nostru”.

„Dorim să trimitem studenţi americani, prin programul „Global Health”, care să studieze la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, iar studenţi de aici şi cadre didactice să vină la Universitatea Rutgers, pentru a beneficia de un sistem diferit de studiu, dar și de alte activități din sectorul serviciilor de sănătate”, a precizat prof. univ. dr. Adrian Balica, care a acceptat, la invitaţia d-nei rector, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, să devină profesor asociat al UVVG.   

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a subliniat: „Este prima Universitate din SUA cu care am semnat un protocol academic de lungă colaborare semnat de domnul profesor Javier Escobar şi doamna rector Coralia Cotoraci în care ne propunem o colaborare, prin schimburi de studenţi, rezidenţi şi cadre didactice, din cadrul Facultăţii de Medicină”.

Daniel Albu

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite