Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Implicare și colaborare, adică sănătate civică

Primarul orașului Chișineu Criș, Flavius Chereji, a mai făcut un pas uriaș către digitalizarea urbei pe care o conduce. Astfel, în perioada următoare, orice cetățean al orașului Chişineu-Criș dar și Nădab, vor putea accesa o aplicație de pe telefonul mobil și vor putea instantaneu să sesizeze nereguli din oraș.

Implicare și colaborare, adică sănătate civică
Comentează 1

Iată ce spunea primarul Flavius Chereji: „Ne pasă tuturor de orașul nostru, în egală măsură, administrație și cetățeni. Vă așteptăm oricând la PRIMĂRIE. Dar cum ar fi să ducem PRIMĂRIA la fiecare dintre voi, oamenii din Chișineu-Criș, Pădureni și Nădab.

CITYHEALTH este o aplicație mobilă prin care PRIMĂRIA CHIȘINEU-CRIȘ vine mai aproape de cetățeni. Prin intermediul acesteia veți putea sesiza orice problemă apărută pe domeniul public, cum ar fi disfuncționalități ale iluminatului public, animale fără stăpân, deșeuri pe spațiul verde, gropi în asfalt și alte alte asemenea probleme.

Veți putea trimite locația, o poză și un mesaj care ajung direct la echipa Primăriei, care va pune la dispoziția solicitantului modul de rezolvare.

Prin această aplicație și noi, Primăria, vă comunicăm tot ce este de interes pentru comunitate.

Am propus pentru bugetul anului 2021 contractarea serviciilor pentru implementarea acestei aplicații, pe care o considerăm un instrument extrem de util în relația dintre administrație și cetățeni, pentru eficiență, sesizarea problemelor în timp real, soluționarea rapidă și eliminarea aspectelor birocratice. În ce privește raportul cost - beneficiu, abonamentul propus, de 50 euro/lună (fără alte cheltuieli) care poate fi suportat din bugetul local, înclină clar în favoarea beneficiilor pentru cetățeni.

Aplicația CityHealth poate fi descărcată și utilizată gratuit de către cetățeni pe orice smartphone cu condiția să aveți activată locația și funcționează doar pe raza orașului Chișineu-Criș și Nădab. Nu se pot face raportări din afara razei orașului nostru. IMPLICĂ-TE! RAPORTEAZĂ! PRIORITIZEAZĂ!”

Iată o inițiativă care pune cetățeanul în prim-plan, așa cum de altfel este normal. 

Sorin Ghilea

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite