Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iarna s-a întors în Europa: Noul val de frig şi de ninsoare a provocat haos

Noul val de frig şi de ninsoare a provocat deja haos în Europa. În Marea Britanie au fost evacuate locuinţe, iar la Paris a fost închis Turnul Eiffel. În Ungaria, unde a fost emis cod roşu de ninsoare şi viscol, se circulă cu dificultate.

Iarna s-a întors în Europa: Noul val de frig şi de ninsoare a provocat haos
Comentează 0

Zăpada provoacă probleme şi în Marea Britanie. Numeroase trenuri au fost anulate, iar autorităţile îndeamnă populaţia să nu plece la drum decât în caz de forţă majoră. De asemenea, companiile aeriene au avertizat că este posibil să se înregistreze întârzieri importante, a doua zi după ce peste 100 de zboruri au fost anulate pe aeroportul Heathrow. La Norfolk, în estul Angliei, 10 case au fost evacuate, pentru că există riscul să se prăbuşească în mare. Eroziunea malului, combinată cu vântul puternic şi valurile pot duce la o tragedie, aşa cum s-a mai întâmplat în 2013. 

Mini-Bestia Estului afectează şi Franţa. La Paris, Turnul Eiffel, monument simbol, a fost închis. Autorităţile au suplimentat locurile pentru persoane fără adăpost. În nord-est ninge, iar temperaturile au scăzut până la minus 15 grade Celsius în Alpi. Meteorologii spun că, în Hexagon, nu a mai fost atât de frig la jumătatea lunii martie din anii '80. 

În Germania vântul a bătut cu până la 100 de kilometri pe oră, iar în Polonia zăpada şi poleiul au provocat numeroase ambuteiaje şi chiar accidente. Meteorologii au emis avertizare de ger pentru 10 provincii din sud-est.

Ministerul român de Externe a transmis o atenţionare pentru cetăţenii care se află, tranzitează sau vor să călătorească în Ungaria că a fost emis cod roşu de ninsori şi viscol puternic. Sunt afectate în special regiunile din est şi nord-est, unde vântul va sufla cu viteza de 70 kilometri pe oră. Circulaţia este îngreunată.

Vremea rea face probleme şi peste Prut. Mai multe curse aeriene au fost anulate de pe aeroportul din Chişinău şi mai multe localităţi au rămas, ore la rând, fără energie electrică. 

Cum valul de ger şi ninsoare va continua în următoarele zile, forţele de ordine au avertizat că mai multe drumuri ar putea fi închise, iar pericolul de producere a accidentelor rutiere este extrem de ridicat. Drept urmare, oamenii au fost rugaţi să evite călătoriile. 

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite