Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Guvernul modifică azi legea care a generat cea mai multă corupţie în România

Şedință de guvern, joi, la ora 13.00. Legea achiziţiilor publice va fi modificată:Guvernul vrea reducerea termenelor în care sunt soluţionate contestaţiile la licitaţiile pe fondurile europene. Achiziţiile publice sunt "călcâiul lui Achile" în materie de corupţie, potrivit statisticilor DNA.

Guvernul modifică azi legea care a generat cea mai multă corupţie în România
Comentează 0

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că Legea achiziţiilor publice va fi modificată în ceea ce priveşte termenele în care sunt soluţionate contestaţiile la licitaţiile pe fondurile europene, în sensul reducerii acestora.

"Schimbul de bune practici îl putem folosi şi este benefic. În modificarea legii achiziţiilor publice, pe care o vom face în şedinţa de guvern de joi, avem un capitol destinat acestui lucru (contestaţii - n.r.). Am luat modelul german şi vom face acest lucru", a declarat premierul Viorica Dăncilă, luni. 

Totodată, ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat miercuri, la Palatul Victoria, că în şedinţele de guvern de joi şi de săptămâna viitoare, vor fi adoptate două ordonanţe de urgenţă şi normele de aplicare prin care se aduc modificări la Legea achiziţiilor publice.

Potrivit lui Teodorovici, Curtea de Conturi şi Agenţia Naţională de Achiziţii Publice (ANAP) de multe ori se suprapuneau în privinţa anumitor atribuţii privind controlul procedurilor de achiziţii publice.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat, anterior, în acelaşi context, că este necesară o prevedere legislativă potrivit căreia contestaţiile la licitaţiile cu fonduri europene să primească o soluţie în instanţă în maximum 6 luni. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite