Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Legea care interzice fumatul în spaţiile publice, adoptată de Comisia pentru Sănătate. Ce MODIFICĂRI s-au făcut

Proiectul de lege care interzice fumatul în spațiile publice a fost adoptat, vineri, în unanimitate, de Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaţilor. Membrii comisiei au eliminat din proiectul de lege amendamentul care se referea la interzicerea expunerii pachetelor de țigări în zonele obligatorii de trecere.
 

Legea care interzice fumatul în spaţiile publice, adoptată de Comisia pentru Sănătate. Ce MODIFICĂRI s-au făcut
Comentează 0

Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului in toate spatiile inchise a fost modificat, vineri, in cadrul Comisiei de Santate din Camera Deputatilor, intr-o scurta sedinta convocata imediat dupa discutarea bugetului de stat pe sanatate, pentru ca legea sa poata fi trimisa in plen la votul final inainte de terminarea sesiunii parlamentare.

Deputatii din comisie au adoptat astfel raportul suplimentar in sensul eliminarii amendamentului care prevedea "interzicerea afișării produselor din tutun în locurile obligatorii de trecere". Sesizarea fusese facuta de Consiliul Concurentei si a fost motivul invocat atunci cand legea a fost brusc scoasa de ordinea de zi de la vot final pe 25 noiembrie. Decizia a fost luata in unanimitate.

"Membrii Comisiei au hotărât cu unanimitate de voturi, retragerea amendamentului care prevedea ”interzicerea afișării produselor din tutun în locurile obligatorii de trecere”, pentru a evita considerarea neconcurențială a prevederilor legale. Raportul cuprinde în amendamentele admise interzicerea completă a fumatului în toate spațiile închise, în spațiile închise de la locul de muncă, în locurile de joacă pentru copii, unități sanitare, precum și cele de învățământ, de stat și private", a declarat preşedintele Comisie de Sănătate din Camera Deputaţilor, Florin Buicu, potrivit evz.ro.

În urmă cu câteva zile, legea antifumat se afla pe ordinea de zi a Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor. Deşi la şedinţă erau prezenţi mai mulţi invitaţi, aceştia au fost anunţaţi după mai bine de trei ore că şedinţa nu va mai avea loc.
Legea antifumat ar urma să ajungă în plenul Camerei Deputaţilor, for decizional, urmând ca apoi să fie trimisă preşedintelui Klaus Iohannis spre promulgare.

Proiectul de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun interzice complet fumatul în toate spaţiile închise, în spaţiile închise de la locul de muncă, în locurile de joacă pentru copii, unităţi sanitare, precum şi cele de învăţământ, de stat şi private.


sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite