Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Grupul extremist de dreapta, Nordadler, scos în afara legii în Germania

Ministrul de interne al Germaniei, Horst Seehofer, a scos în afara legii grupul extremist de dreapta Nordadler, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al ministerului, Steve Alter, pe Twitter, informează dpa. Măsuri ale poliţiei au fost activate în patru landuri germane, a spus Alter. Grupul este majoritar activ online. "Extremismul de dreapta şi antisemitismul nu-şi au locul pe internet", a scris Alter pe Twitter.

Grupul extremist de dreapta, Nordadler, scos în afara legii în Germania
Comentează 0

Potrivit analizei ministerului, grupul, al cărui nume se traduce prin "vulturul nordic", îmbrăţişează ideologia nazistă şi operează sub mai multe nume. Membrii săi jură credinţă lui Adolf Hitler şi altor nume grele ale nazismului, şi folosesc simboluri şi limbajul regimului nazist. Ei plănuiesc de asemenea înfiinţarea de aşezări naziste în zone rurale. Grupul este descris ca fiind puternic antisemit. Liderii lui şi-au exprimat simpatia pentru atacul asupra unei sinagogi din oraşul german Halle, pe un grup public al mesageriei Telegram, potrivit ministerului, scrie Agerpres.

În timpul atacului de la Halle un bărbat german a încercat să intre cu forţa într-o sinagogă. După ce a eşuat, el a ucis doi oameni pe stradă şi într-un magazin de kebab. Stephan Balliet, un extremist ce avea 27 de ani la momentul faptelor, va compărea în faţa justiţiei germane începând cu 21 iulie. Scoaterea în afara legii a grupării Nordadler este a treia măsură de acest fel impusă de ministrul de interne german asupra unui grup extremist de dreapta.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite