Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Guvernul Maia Sandu, demis prin moțiunea de cenzură

Guvernul Maiei Sandu a fost demis marţi, 12 noiembrie, cu voturile deputaţilor din fracţiunea PSRM şi PDM, la doar cinci luni de la învestirea în funcţie.

Guvernul Maia Sandu, demis prin moțiunea de cenzură
Comentează 0

Moţiunea de cenzură a fost înregistrată de deputaţii PSRM, aflaţi în alianţă de guvernare cu Blocul ACUM, după ce Guvernul şi-a asumat răspunerea pentru modificarea Legii Procuraturii, aşa încât premierul să poată selecta candidaţii pentru funcţia de procuror general.

Deputatul PPDA Alexandru Slusari a declarat că PSRM se teme de o justiţie independentă şi vrea să asigure atât revenirea lui Plahotniuc în ţară, cât şi un nou mandat pentru Dodon. 

Maia Sandu: Noi am creat o majoritatea parlamentară pentru a salva oamenii de sărăcie. Voi vreţi să vă salvaţi averile şi palatele. Cred că aici sunt şi din cei care nu doresc să participe la jocuri murdare. Îmi pare rău că vă lăsaţi folosiţi că nu opuneţi rezistenţă celor speriaţi. Astăzi cei speriaţi sunt mai mulţi. Ei iau în derâdere onestiatea, moralitatea. Când au văsut că noi nu mergem la şarlatanii, că nu ne pot corupe, s-au sfătuit cum să scape de noi. Aţi decis să scăpaţi de noi când am adus bani în ţară, când am deschis uşile.  Vreţi să continuaţi schemele nestingherit, iar noi vă punem piedici. Pentru că vreţi să nu vă dea nimeni peste mîini, când furaţi.  

Socialiștii moldoveni, conduși de președintele Igor Dodon (pro-rus), au depus moțiunea de cenzură după ce Maia Sandu și-a asumat răspunderea pe un proiect de lege care face ca Parchetul General să fie numit chiar de premierul țării.

Pentru ca moțiunea de cenzură să treacă, iar Guvernul să pice, era nevoie de 51 de voturi. PSRM are 36 de parlamentari și a reușit să atragă parlamentari de la PDM, partidul fondat și controlat de oligarhul Vlad Plahotniuc.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite