Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Glad Varga: „PSD îşi doreşte cetăţeni limitaţi în gândire şi manifestări, mediocri şi îndreaptă măsurile de austeritate către studenţi”

Deputatul liberal Glad Varga atrage atenția că  o altă măsură prevăzută în Programul de Guvernare PSD 2017-2020 este eliminată, ca urmare a deficitului bugetar tot mai acut înregistrat sub guvernarea actuală. Este vorba despre dreptul de a călători gratuit pe calea ferată de care se bucurau studenții. S-a dovedit însă că aceștia nu sunt votanți PSD, astfel încât ministrul de Finanțe va acționa în consecință.

Glad Varga: „PSD îşi doreşte cetăţeni limitaţi în gândire şi manifestări, mediocri şi îndreaptă măsurile de austeritate către studenţi”
Comentează 0

„În capitolul «Tineret şi sport», secţiunea «Tineret», Guvernul PSD susţinea la punctul 7 «Asigurarea transportului gratuit pe calea ferată pentru toţi studenţii din România, începând cu anul 2017». Ieri, ministrul finanţelor s-a lepădat de acordarea acestei gratuităţi tuturor studenţilor, precizând că ia în calcul limitarea numărului de călătorii şi nişte criterii de alocare, precum vârsta sau situaţia la învăţătură. Principiul nediscriminării, egalitatea de tratament sunt noţiuni străine de ministrul finanţelor, după cum este şi realitatea socială a vieţii de zi cu zi a studenţilor, nu puţini la număr, ce provin din medii defavorizate. O restanţă poate apărea din varii motive ce nu ţin neapărat de nivelul pregătirii (sănătate, motive personale, dificultăţi în familie), iar limitarea numărului de călătorii nu înseamnă decât o limitare a mobilităţii, adică imposibilitatea unui student de a participa la manifestări artistice, culturale, sportive, la proiecte ştiinţifice sau la schimburi de experienţă. Înţeleg că PSD îşi doreşte cetăţeni limitaţi în gândire şi manifestări, mediocri şi îndreaptă măsurile de austeritate către studenţi, o categorie care s-a revoltat deseori împotriva distrugerii sistemului de învăţământ superior. În plus, aş vrea să îi atrag atenţia domnului Teodorovici, că performanţa şcolară se premiază în alte moduri, nu printr-o călătorie suplimentară cu trenul, care constituie un drept acordat, nu o premiere”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Din punctul său de vedere, cauzele deficitului bugetar cu care se confruntă România trebuie căutate în curtea Ministerului de Finanțe. „Domnule ministru, cauzele deficitului bugetar major în care se scaldă România se află în curtea ministerului pe care se presupune că îl gestionaţi, nu în facilităţile infime pe care tot PSD-ul le-a acordat studenţilor, în încercarea de a aduce un pic de normalitate în sistemul de educaţie din România!”, a încheiat parlamentarul liberal.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite